Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Blog integreren in je website?

Veel bezoekers landen op onze website via zoektermen als: blog op website, blog in website integreren, blog integreren in website, website met blog, blog functie op eigen site, blog in website, blog op website plaatsen, blog voor op een website, gratis blog integreren website, blog module, blog starten, blog website, blog maken op eigen website ...enzovoorts.

Blog in je website integreren

Zo. Met die opsomming ben ik geheid aan de beurt bij de eerstvolgende Panda-update, maar dat moet dan maar even.

Ja, dus?

Dus concludeer ik onwetenschappelijk dat veel mensen zich afvragen hoe ze in hun bestaande website een blog kunnen integreren. De bezoekers komen terecht op een pagina op onze website met wat uitleg over WordPress (hoewel dit artikel daar wellicht verandering in zal brengen). Die geeft niet direct antwoord op hun vraag, vandaar deze blog.

Here goes.

Een blogfunctie in je bestaande website integreren: wat je kunt doen

Een compleet nieuwe website, met blog
Je kunt je website helemaal op de schop gooien en opnieuw laten opzetten in WordPress. Dan heb je én een perfect systeem om te bloggen én een prima CMS voor het "reguliere" beheer van je website.

Commercial break: dat kunnen wij voor je doen.

Vraag het aan je webbouwer
Je kunt je huidige webbouwer lief aankijken en vragen of hij een blogmodule op de plank heeft liggen, of voor weinig kan maken. Zo heel ingewikkeld is dat niet.

Roeien met de riemen
Als je website geen blogfunctie heeft en je wilt er eigenlijk ook geen geld aan uitgeven, kijk dan eens wat je kunt doen vanuit het normale paginabeheer van je website.

Een blog is welbeschouwd niet veel meer dan overzichtspagina's met titels en intro's van artikelen in aflopende datumvolgorde, die ieder doorlinken naar het complete artikel op een achterliggende pagina. Dat kun ook zelf in elkaar knutselen.

Inderdaad: tikkie houtje-touwtje en bewerkelijk, maar het kost niks. Bedenk dat de waarde van een "blog" in de content zit, niet zozeer in de functionaliteit an sich. Je kan een blog ook "Kennisbank" noemen, of "Resources", of "Artikelen". Als jij Google een gestage, kwalitatieve stroom van jouw kennis en expertise voert, dan wordt je website daar op enig moment op gevonden, in wat voor vat je het ook giet.

Een nieuwe of aparte blog opzetten

Websavvy lezers vragen zich nu onderhand af waarom ik niet wijs op gratis mogelijkheden om een blog op te zetten, zoals WordPress.com, Tumblr.com, Blogger.com, etc.

Bij deze dus, maar ik probeerde me te verplaatsen in mensen met (vermoed ik) een zakelijke website zonder blogfunctie, vandaar. En eerlijk gezegd: een blog opzetten náást je website is altijd een beetje jammer. Je creëert dan een hoop content, maar buiten je eigen domein. Kun je linken wat je wilt, maar de toegevoegde waarde is toch minder. Just one man's opinion.

Waarom bloggen? Hoe bloggen?

Al die mensen die Google afstruinen op blogmogelijkheden hebben in de gaten dat bloggen goed is voor een website. Ben je ook via zo'n zoektocht hier terecht gekomen, dan is het wellicht aardig om meer te lezen over waaróm bloggen goed is voor je website, en daarop voortbordurend, hoe je het (inhoudelijk) het beste kan aanpakken.

Iemand die daar enthousiast en deskundig over schrijft is Elja Daae. Dat doet ze op haar site (ze blogt zelf elke dag) én ze heeft er een boekje over geschreven: "Bloggen als een pro in 60 minuten".

Allebei aanraders.

Nog even commercieel

Als je een website hebt zonder blogfunctie en je (blijkbaar) moeite moet doen om dat op te lossen, dan kun je misschien meer vraagtekens bij je website plaatsen.

Bel eens met onze sales manager Martin van den IJssel (036 30 200 15) of stuur hem een mailtje.

Nee, hij kan niks aan je bestaande website doen (want dat doen we niet) en zal je waarschijnlijk een compleet nieuwe WordPress-website inclusief blog proberen te verkopen, dus je bent gewaarschuwd.

Maar misschien is dat wel precies wat je nodig hebt?


Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Content marketing: Ben jij content met je content?
7 simpele maar doeltreffende SEO-tips voor jouw weblog
Blogadvies voor DickerSchutz Car Import Informatie over gerelateerde producten en diensten op onze website:

Implementatie van WordPress websites met blogfunctie

Automatisch onze blogartikelen in je inbox?

En direct onze handige 10 zoekmachine-tips downloaden? WebGenerator blogt over online marketing, webdesign, e-commerce en nog veel meer. Onze artikelen per e-mail ontvangen zodra we ze plaatsen? Meld je dan hieronder aan en download meteen onze “10 SEO Tips Cheat Sheet“.

Subscription Form (#10)
magnifiercross