Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Magento webshop: krachtige e-commerce

WebGenerator ontwikkelt webshops o.a. op basis van Magento, algemeen gezien als de krachtigste open source webshop-oplossing die op dit moment beschikbaar is.

Een webshop is een combinatie van techniek, commercie, marketing, design, administratie en logistiek… kort samengevat: een webshop is een bedrijf op zich. De kracht van Magento webshop technologie schuilt in het feit dat voor al die facetten al heel veel is ingebouwd, maar dat er tegelijkertijd ook heel aanvullende functies en uitbreidingen worden ontwikkeld door een wereldwijde community van ontwikkelaars. Door het open karakter van de techniek is het ook mogelijk om maatwerkfuncties en koppelingen met externe systemen tot stand te brengen.

Magento webshop als e-commerce keuze

Magento wordt wereldwijd door miljoenen webshopeigenaars ingezet en heeft een toppositie in de markt voor webshoptechnologie. Magento is een “open source” technologie, wat wil zeggen de technologie publiekelijk beschikbaar is voor technische ontwikkelaars. Hierdoor worden er vanuit die “technische gemeenschap” voortdurend allerlei (gratis of betaalde) aanvullende oplossingen ontwikkeld, zogeheten “extensies”. Het kernproduct Magento plús de beschikbaarheid van vele extensies waarmee in specifieke eisen kan worden voorzien, zorgen voor een zeer uitgebreid en flexibel platform. Hierdoor kunnen internetontwikkelaars zoals WebGenerator hun opdrachtgevers zeer professionele webshops aanbieden.

Geen licentiekosten door gebruik Magento Community Edition

Magento is beschikbaar in een gratis “Community Edition”, maar ook in twee betaalde varianten “Professional” en “Enterprise”. Deze betaalde edities bieden weliswaar meer mogelijkheden, maar in de praktijk biedt de gratis Community Edition, eventueel aangevuld met de al genoemde extensies, alles wat een gemiddelde webshop-eigenaar wil. Daarom gebruikt WebGenerator de gratis Community Edition en betaalt u dus geen licentiekosten.

Implementatie Magento webshops op basis van jongste versie

Zoals veel (online) software worden er ook voor Magento met enige regelmaat updates uitgebracht. WebGenerator implementeert een Magento webshop altijd op basis van de jongste versie van Magento. Als een update nieuwe functies bevat die een belangrijke verbetering van uw webshop betekenen, dan kan het doorvoeren van een update een overweging zijn. In de praktijk kan een Magento webshop echter jarenlang op een bepaalde versie blijven draaien.

 

Meer informatie over Magento:

Andere webshop-oplossingen:

Is Magento een wondermiddel?

Een Magento-webshop is in onze visie op dit moment de e-commerce oplossing met de meeste flexibiliteit en mogelijkheden, zeker voor grotere webshops. Het is en blijft echter techniek waarbij een zorgvuldige implementatie met kennis van zaken nodig is. Van WebGenerator mag u verwachten dat wij u altijd gedegen zullen adviseren over de (on)mogelijkheden en oplossingsrichtingen binnen Magento.

Achtergrondinformatie Magento webshop software

Magento is een open source webshop applicatie die in maart 2008 werd geïntroduceerd, in eerste instantie onder de naam “Bento”. Een Magento webshop is in technisch opzicht gebaseerd op de ontwikkeltaal PHP, de databasetaal MySQL en het Zend framework. Magento werd ontwikkeld door Varien, dat tegenwoordig onder de naam Magento onderdeel uitmaakt van eBay, dat het bedrijf in 2011 overnam en nu 100% van de aandelen in bezit heeft.

Magento marktaandeel

W3Techs, een onderzoekbureau gespecialiseerd in webtechnologie, schatte in april 2014 het marktaandeel van Magento in websites (dus niet specifiek webshops, maar websites in het algemeen) op 1%. Onderzoek van aheadWorks (een Magento webshop extensie-ontwikkelaar) toonde in diezelfde maand aan dat de open source variant van Magento een marktaandeel van ca. 34% heeft onder de 20 meestgebruikte webshopplatformen.
Magento webshop marktaandeel april 2014

Magento webshop versies

Magento levert drie varianten van haar e-commerce platform, te weten: Magento Community EditionMagento Enterprise Edition en Magento Go.

Magento Community Edition

Magento Community Edition is verreweg de meest gebruikte Magento webshop-oplossing. Het systeem is gratis downloadbaar voor ontwikkelaars die er, in de geest van het open source principe, zelf uitbreidingen op kunnen toepassen, al dan niet met behulp van add-ons (“extensies”) die binnen de Magento-gemeenschap zowel gratis als betaald beschikbaar zijn.

Magento Enterprise Edition

Magento Enterprise Edition is een afgeleide van Magento Community Edition. De basistechnologie is hetzelfde, maar deze versie biedt meer functies. Deze Magento-versie is met name gericht op grote ondernemingen en wordt geleverd met support van Magento zelf. Deze versie is dan ook niet gratis: gebruikers betalen jaarlijkse kosten voor licenties en support.

Magento Go

Met Magento Go speelt Magento in op de cloud-ontwikkelingen van de laatste jaren. Go is een gehoste “doe-het-zelf” oplossing voor kleine bedrijven. Ook deze versie biedt veel functies en extensies, maar biedt niet of nauwelijks mogelijkheden eigen technische aanpassingen door te voeren.

Magento functies

Een Magento webshop kent out-of-the-box al bijzonder veel functies. Daarnaast zijn er duizenden extensies beschikbaar voor allerlei functionaliteiten op het gebied van beheer, marketing, rapportages, administratie en meer. Een Magento webshop is wel, over de hele linie genomen, een zwaardere oplossing dan veel andere systemen. Dat brengt met zich mee dat de investering in implementatie, maar ook doorontwikkeling wat hoger ligt. Ook is er sprake van een steilere leercurve als het gaat om beheer en gebruik. Daar staat tegenover dat de flexibiliteit en schaalbaarheid van een Magento webshop e-commerce ondernemers grote mogelijkheden biedt. Als het gaat om doorontwikkeling en groeipotentieel, is een Magento webshop praktisch niet te evenaren, waar veel andere systemen wat dat betreft een duidelijk plafond kennen.

Meer informatie over Magento:

– Website Magento
– Wikipedia

Linkedin WhatsApp Pinterest
magnifiercrosschevron-down