Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Uw webshop mobiel maken? Ook dat is mogelijk.

In de tweede helft van 2012 stegen online aankopen via mobiele apparaten met 73% vergeleken met dezelfde periode in 2011. Mobiel shoppen is hot: steeds meer consumenten ‘durven’ mobiel in webshops te bestellen.

Trends in mobiele e-commerce

Een mobiele webshop zal op niet al te lange termijn een onmisbaar onderdeel van e-commerce activiteiten worden. In april 2013 onderzocht Blauw Research in opdracht van Thuiswinkel.org de mobiele e-commerce markt. Uit dat onderzoek kwam onder meer naar voren:

  • In de tweede helft van 2012 werd 73% meer mobiel gekocht dan in dezelfde periode in 2011.
  • Er waren 1,7 miljoen consumenten die een mobiele aankoop deden.
  • De totale omzet van “M-commerce” steeg in de tweede helft van 2012 naar € 310 miljoen.
  • Prognose: eind 2013 een mobiele omzet rond € 1 miljard, bijna 10% van de totale online markt.

Dat zijn cijfers die u niet kunt negeren

Vroeger of later zult u de overweging moeten maken of u met uw webshop de stap naar mobiel wilt maken. En als dat moment aanbreekt kunt u maar beter werken met een e-commerce systeem dat die uitbreiding ook toelaat… en een partij die het voor u in orde kan maken. Gelukkig is WebGenerator er klaar voor.

Mobiel in SEOshop, WordPress of Magento

WebGenerator bouwt webshops op basis van SEOshop, WordPres en Magento en in alle systemen is het mogelijk de webshop uit te breiden met een mobiele versie. In SEOshop is dit zelfs een gratis inbegrepen standaardfunctie.

Mobiele webshop SEOshop
Eén van de sterke punten van SEOshop is dat de webshop direct en zonder extra kosten kan worden voorzien van een mobiele versie. De mobiele webshop heeft een gelikt uiterlijk dat met kleuren en afbeeldingen kan worden gecustomized. Met een “app-achtige” uitstraling en hoge gebruiksvriendelijkheid zorgt deze mobiele webshop voor een perfecte “M-Commerce” ervaring.

Mobiele webshop Magento
Ook in Magento staan de ontwikkelingen qua mobiele webshops niet stil. Er is al een groot aanbod van mobiele “themes”. WebGenerator kan een dergelijke theme op uw Magento-webshop implementeren zodra u uw shop geschikt wil gaan maken voor mobiel. Het is echter ook mogelijk om uw webshop responsive op te zetten, waardoor deze automatisch ‘schaalt’ op mobiele telefoons. Door de wat complexere aard van Magento zijn hier wel extra kosten aan verbonden.

Mobiele webshop WordPress
Bij WordPress-webshops kiezen we meestal voor een responsive webdesign om de webshop ook geschikt voor mobiel te maken. Dat wil zeggen dat de webshop zich automatisch aanpast aan het kleinere scherm van mobiele telefoons.

Case: responsive Magento webshop voor BbyB Chocolates

Onze Belgische klant BbyB Chocolates produceert ‘haute couture’ chocolade en levert die in luxe design-verpakkingen, die zich perfect lenen voor een verrassend en uniek cadeau. Voor BbyB implementeerden we een onderscheidende webshop op basis van een aangeleverd design. In verband met de internationale ambities en verschillende achterliggende functies zoals o.a. bestelfuncties voor de tussenhandel, viel de keuze al snel op Magento. Een belangrijke eis was echter ook dat de webshop op mobiele telefoons moest werken. In dit geval kozen we daarbij voor een responsive benadering, waarbij ook wat complexere shopfuncties – zoals het invullen van een gepersonaliseerd kaartje of zelf samenstellen van een giftbox – perfect bleven werken.


Linkedin WhatsApp Pinterest
Digital Loyalty Card Program
magnifiercrosschevron-down