WooCommerce: als content zwaar weegt

WooCommerce is een relatief jong e-commerce product. Door de integratie in WordPress vormt het een mooie oplossing voor ‘content rich’ webshops.

WooCommerce WordPress webshop software

WooCommerce is een plugin die in WordPress wordt geïnstalleerd. Woocommerce is een stukje ‘lichtvoetiger’ dan een wat zwaardere e-commerce oplossing als bijvoorbeeld Magento. Dat komt onder meer naar voren in een kortere leercurve en mindere zware eisen aan de hostingcapaciteit. WooCommerce is niet de enige e-commerce plugin voor WordPress maar heeft zich in korte tijd wel ontwikkeld als marktleider op dit gebied.

Waarom zou u voor WooCommerce kiezen?

Bij veel webshop-platforms ligt de nadruk – logischerwijs – op e-commerce. Daardoor zijn functies als het beheer van ‘gewone’ content of bloggen soms wat onderbelicht of moeten er extra extensies voor worden ingebouwd. WooCommerce wordt echter altijd gecombineerd met een WordPress-website. Daardoor heeft u meer mogelijkheden om uw webshop te vullen met content die uw webshop op allerlei manieren kan ondersteunen. Goede en verse content vergroot niet alleen uw kansen op betere posities in Google, maar het geeft uw webshop ook meer autoriteit.

Meer informatie over WordPress + WooCommerce:

Andere webshop-oplossingen:

Uw webshop ook mobiel

WooCommerce-webshops, maar ook Magento-webshops en SEOshop-webshops, kunnen we uitstekend geschikt maken voor weergave op mobiele telefoons. Klik hier voor meer informatie.