Automatische mails op basis van RSS

Biedt uw website of webshop RSS-feeds aan? Met WebGenerator ProMail kunt u die RSS-feeds automatisch in aantrekkelijk vormgegeven e-mailings versturen.

RSS to e-mail

Bereik meer mensen met uw RSS-feeds… per e-mail

Een RSS-feed is een mooie manier om automatisch bezoekers te informeren over updates in uw website of webshop. Maar er kleven ook wat nadelen aan. Het aantal internetgebruikers dat een RSS-reader gebruikt om up-to-date te blijven over veranderingen op bepaalde website, is relatief klein. Bovendien bieden RSS-feeds niet of nauwelijks inzicht in het effect dat ze hebben.

Met de “RSS to Email” functionaliteit van ProMail kun u uw RSS-feeds omzetten naar een e-mail nieuwsbrief die automatisch dagelijks, wekelijks of maandelijks kan worden verzonden.

Ideaal voor blogs, webshops, makelaars, vacature-sites, enzovoort

Deze manier van e-mail marketing is ideaal voor websites die onderdelen van hun website regelmatig verversen met nieuwe content, zoals bijvoorbeeld:

  • Webshops: verstuur automatisch updates over assortimentsuitbreidingen.
  • Blogs: mail trouwe lezers elke week of maand de laatste blogartikelen.
  • Makelaars: mail huizenzoekers over nieuwe huizen in het woningaanbod.
  • Vacature-websites: mail kandidaten regelmatige updates over nieuwe vacatures.

Hoe werkt het?

WebGenerator maakt voor u een speciaal nieuwsbriefsjabloon, waarin u uw RSS-feed kunt inlezen. Vervolgens kunt u instellen met welke regelmaat u die RSS-gebaseerde nieuwsbrief wilt versturen, bijvoorbeeld per dag, per week of per maand. Zijn er in de gekozen periode geen nieuwe RSS-items bijgekomen, dan wordt de nieuwsbrief simpelweg niet verstuurd. Ook kunt u de verzending op elk gewenst moment pauzeren.

Alle voordelen van een “gewone” e-mail nieuwsbrief

Net zoals een gewone nieuwsbrief kent de RSS-nieuwsbrief een professionele opmaak in uw huisstijl en kunt u uitgebreide statistieken bekijken over het lees- en klikgedrag. U kunt er een aanmeldformulier voor op uw website plaatsen en vanuit ProMail verzendlijsten aan koppelen. Ook kunnen ontvangers zich eenvoudig afmelden en worden die afmeldingen automatisch verwerkt.

RSS e-mail rapportage