Webshop design: mooi én functioneel

Webshop design moet er niet alleen goed uitzien, het moet ook goed wérken. Alle belangrijke zaken moeten een logische en duidelijke plek hebben. Anders raakt de bezoeker de weg kwijt en haakt hij af… en dat kost u omzet.

Webshop design: specifieke aandachtspunten

Hoewel webshop design misschien op het eerste zicht niet veel lijkt te verschillen van “gewoon” webdesign, zijn er toch belangrijke verschillen tussen webshop design en gewone websites.

Een webshop kent allerlei specifieke logica en functies, zoals een specifieke ordening en presentatie van producten, een winkelmandje, inlogmogelijkheden, bestel- en betaalfuncties, enzovoorts.

Al die functies moeten naar voren komen in het ontwerp van de webshop. Vaak stelt ook de achterliggende techniek van een webshop bepaalde eisen aan hoe het webshop design wordt opgezet.

Klik hier voor voorbeelden van webshop design

Eigen webshop design of webshop template?

Kiest u voor een webshop template, een design op maat of levert u zelf een design aan?

In grote lijnen maken we onderscheid tussen 2 soorten webshop design: webshops op basis van een webshop template, of webshops op basis van een eigen design.

Dit laatste kan door WebGenerator worden ontworpen, maar het is ook mogelijk om het door uw eigen reclamebureau of vormgever te laten ontwerpen en WebGenerator in te schakelen voor de technische implementatie.

Hieronder meer informatie over beide mogelijkheden.

1. Een webshop template die voor u wordt ‘gecustomised’

Een populaire en kostenefficiënte manier om een webshop van een design te voorzien, is het gebruik van een webshoptemplate. Een template (ook wel “theme” genoemd) is een min of meer “kant-en-klaar” webshop design waarin al rekening is gehouden met alle benodigde soort webshoppagina’s en -functies.

Voordelen van het gebruik van webshop templates:

  • Ruime keuze uit groot aantal beschikbare webshop templates.
  • Aanpasbaar aan uw huisstijl, eisen en wensen.
  • Een snelle en dus kostenefficiëntere webshop-implementatie.
  • De layouts zijn al helemaal gericht op een optimale bezoekerservaring.

Bij de ontwikkeling van een webshop neemt WebGenerator in veel gevallen een webshop template als vertrekpunt. U hoeft daarbij niet bang te zijn voor een “dertien-in-een-dozijn-effect”. Er zijn vele templates waar u uit kunt kiezen en een webshop template wordt altijd met uw logo, beeldmateriaal, kleuren en lettertypen naar uw smaak ingericht.

Op basis van de aard van uw webshop en uw input maken wij een voorselectie uit de beschikbare webshop templates. Daaruit kiezen we samen met u de gewenste template als uitgangspunt voor uw webshop design.

2. Wilt u zelf een webshop design aanleveren of een design op maat?

Misschien werkt u met een vast reclamebureau of een eigen vormgever, en wilt u uw webshop design door die vertrouwde partner laten uitvoeren. Dat is geen enkel probleem. Wij adviseren desgewenst graag over de specifieke aandachtspunten die bij webshop design komen kijken.

Heeft u specifieke wensen die u niet terugvindt in beschikbare templates en wilt u op basis van een briefing de webshop “from scratch” door WebGenerator laten ontwerpen? Ook dat is mogelijk: onze eigen designers gaan graag voor u aan de slag.

Aan de verwerking van een aangeleverd design of het ontwerp van een compleet nieuw design zijn hogere kosten verbonden, maar die brengen we keurig vooraf voor u in kaart.

Voorbeelden webshop design

Hieronder een kleine selectie van door WebGenerator gerealiseerde webshops.

Meer voorbeelden van webshop design en webshop templates vindt u in onze  portfolio.

Webshop template Sports-Geest

Voor Sports-Geest realiseerden we een reeks webshops. Er werd begonnen met een webshop template doe in de loop der jaren steeds meer gecustomized is.

Webshop template XS4XS

De webshop XS4XS, een webwinkel voor kinderkleding, werd gebaseerd op een Magento webshop template met enkele subtiele aanpassingen.

Webshop design BbyB

De internationale webshop BbyB (premium Belgische chocolade) werd gebouwd op basis van een aangeleverd webshop design van de design van de klant.

Webshop design Miss Ibink

Voor juwelierswebshop Miss Ibink en later ook het “broertje” Mr. Ibink werd een webshop design op maat gerealiseerd o.b.v. de ideeën van de opdrachtgever.

De techniek achter het webshop design

Webshop design moet er goed uitzien, maar net zo belangrijk is de achterliggende techniek. WebGenerator beperkt zich dan ook niet alleen tot webshop design, maar bouwt de volledige webshop.

Uw webshop design kan worden geïmplementeerd op basis van verschillende soorten webshop software. WebGenerator werkt met Magento, SEOshop en WordPress (voorzien van de WooCommerce plugin).

In alle gevallen kan zowel worden gewerkt op basis van webshop templates als op custom webshop design.

Ik heb al vijf webshops door WebGenerator laten bouwen... moet ik daar nog veel aan toevoegen? Ze verstaan hun vak, staan altijd voor je klaar en je kan nog met ze lachen ook.
Mirjam Philips
2B Created

Wij kunnen u helpen bij het maken van uw keuzes

Bij de start van uw webshop staat u voor veel keuzes. Kiest u voor een webshop design op maat of kiest u voor een webshop template? En in het laatste geval: welke van de vele beschikbare webshop templates is geschikt voor uw webwinkel? Ook het selecteren van de juiste webshop software is vaak niet makkelijk.

WebGenerator biedt u verschillende alternatieven, maar óók de bijbehorende advisering. Aan de hand van uw doelstellingen, gewenste functionaliteiten, doelmarkt en natuurlijk uw budget kunnen wij u helpen om tot de juiste keuzes te komen.

In een vrijblijvend gesprek bespreken we graag alle mogelijkheden met u. Neemt u gerust contact op voor een afspraak via ons contactformulier of bel direct: 036 30 200 15.