Webshop kosten: wat kost een webshop?

Webshops worden aangeboden voor prijzen die variëren van enkele honderden tot vele tienduizenden euro’s. En al die aanbieders claimen dezelfde kwaliteit. U wilt de beste prijs/prestatie-verhouding… maar wat mag een webshop kosten?

Webshop kosten bij WebGenerator

WebGenerator werkt met verschillende webshopsystemen: Magento, SEOshop en WooCommerce. Al die platformen voorzien in een professionele en volwaardige oplossing, met ieder hun specifieke eigenschappen én uiteenlopende webshop kosten.

Hieronder indicaties voor webshops op basis van deze platforms:

SEOshop webshop software

Eenmalig: vanaf € 2.500
Maandelijks: vanaf € 49

Meer over SEOshop
Functies SEOshop

WooCommerce WordPress webshop software

Eenmalig: vanaf € 3.750
Maandelijks: vanaf € 39

Meer over WooCommerce
Functies WooCommerce

Magento webshop

Eenmalig: vanaf € 6.500
Maandelijks: vanaf € 49

Meer over Magento
Functies Magento

Niet de goedkoopste? Dat klopt.

WebGenerator besteedt meer tijd en aandacht aan de implementatie van uw webshop dan de gemiddelde webshopbouwer. Ook gaan we verder in de ondersteuning die we bieden en en nemen u veel werk uit handen. Zodat u zich kunt richten op alle andere zaken die komen kijken bij de start van een webshop.

We werken voor kleinere  e-commerce ondernemers die een volledig inkomen uit hun webshop willen halen, en voor grotere opdrachtgevers waar de webshop een substantieel deel of zelf 100% van de jaaromzet vertegenwoordigt. Al deze klanten hebben doelstellingen die niet met een investering van een paar honderd euro gerealiseerd kunnen worden. Zij kiezen voor professionaliteit, continuïteit en denken niet zozeer in termen van webshop kosten maar in termen van webshop waarde.

WebGenerator ontwierp een webshopdesign dat precies aansloot bij mijn wensen en implementeerde de functies waar ik naar op zoek was. Al een paar weken nadat de nieuwe webshop live was gegaan, kon ik spreken van een substantiële omzetstijging.
Stefan Huissteden
Huissteden Barneveld

Meer weten? Stel ons uw vraag of kom langs voor een gratis intake-gesprek

De keuze voor een webshop-bouwer en webshop-platform kan lastig zijn. En natuurlijk vormen de webshop kosten een belangrijke afweging. We helpen u graag met een vrijblijvend advies. Bel ons op 036 30 200 15 of mail ons uw vragen via sales@webgenerator.nl of onderstaand formulier. U bent ook van harte welkom voor een gratis intake-gesprek. Daarbij nemen onze account manager en hoofdontwikkelaar uw wensen uitgebreid met u door. Zij kunnen u direct adviseren over de voor u meest geschikte oplossing.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Webshop kosten: veelgestelde vragen

Wat mag ik verwachten voor deze bedragen?

De op deze pagina genoemde webshop kosten gelden voor een volledige, professionele webshop op basis van een template of theme die wij voor u customisen. We gaan er daarbij vanuit dat u uw producten zelf* invoert. Onze kracht en toegevoegde waarde zitten in de bouw en professionele begeleiding gedurende het hele traject van de implementatie. Naast de daadwerkelijke bouw adviseren we u over alle mogelijkheden en te maken keuzes, en trainen we u tijdens verschillende persoonlijke sessies in het gebruik en beheer van de webshop.

* Het is uiteraard wel mogelijk om u te ondersteunen bij de invoer of import van producten. Omdat omvang en aard van productassortimenten sterk kunnen variëren is het niet mogelijk om daar op voorhand een kostenindicatie voor te geven. Op basis van nadere informatie kunnen we deze kosten voor u begroten.

Wat houden die maandelijkse kosten in?

Bij een SEOshop webshop betaalt u een maandelijks bedrag aan licentie- en hostingkosten, inclusief gratis support door SEOshop Nederland en updates. Het op deze pagina genoemde maandbedrag geldt voor een webshop tot 250 producten.

Voor een Magento webshop gelden geen licentiekosten omdat het een open source oplossing is. Wel vereist Magento specifieke, robuuste hosting. WebGenerator biedt daarin drie hostingpakketten aan van respectievelijk € 49, € 69 en € 89 per maand.

Voor een WordPress webshop (WordPress in combinatie met WooCommerce) bieden we hosting aan vanaf € 35 per maand. Dat is wat meer dan onze reguliere WordPress-hosting, maar daarbij zijn updates en gratis e-mail support wel inbegrepen.

Waarin zitten de kostenverschillen voor de verschillende systemen?

Magento is een complexer systeem dan SEOshop en WooCommerce/WordPress. Design, technische implementatie maar ook project management en training vragen beduidend meer tijd. Sommige webbouwers “stunten” met onwaarschijnlijk lage prijzen voor Magento-projecten, maar wij weten uit ervaring dat een professionele implementatie veel aandacht vraagt. En die krijgt u dan ook bij WebGenerator.

SEOshop is op een andere leest geschoeid en kan daardoor sneller voor u worden opgezet. We zouden SEOshop erg tekort doen als we zouden zeggen dat het een “simpeler” platform is, want qua primaire webshopfuncties kan SEOshop absoluut concurreren met Magento. Maar de technische filosofie achter SEOshop maakt wel een snellere implementatie mogelijk.

De combinatie van WordPress en WooCommerce omhelst eigenlijk de implementatie van een (geïntegreerde) website en een webshop. Wat meer werk dan SEOshop dus, maar de technische complexiteit is minder dan die van Magento.

Ik zie bij concurrenten lagere webshop kosten. Hoe komt dat?

Dat is mogelijk, want we besteden meer tijd aan de implementatie van een webshop. Onze tarieven zijn waarschijnlijk ook hoger dan die van ‘het neefje’ of die bijklussende student. Daar staat tegenover dat onze programmeurs gemiddeld 10 jaar ervaring hebben.

We zouden kunnen stunten met prijzen, want het is mogelijk om binnen een dag of zelfs minder tijd een webshop op te zetten. En als we dat door een stagiaire laten doen zijn we voor een paar honderd euro klaar. Dat wordt dan wel een gevalletje ‘over de schutting gooien’ en ‘garantie tot de deur’.

Zo willen we niet werken. Onze opdrachtgevers zijn ondernemers die een bewuste keuze maken voor het inkopen van kennis, ervaring en continuïteit. Er is absoluut een markt voor laag geprijsde e-commerce oplossingen en in het doe-het-zelf segment zijn er zelfs prima systemen. WebGenerator wil echter een meerwaarde bieden door haar opdrachtgevers van A tot Z te begeleiden en ondersteunen.

Ik zie bij concurrenten hogere webshop kosten. Hoe komt dat?

Ook dat is mogelijk. Vooral in de Magento-markt zijn in het hoogste segment bureaus actief die tienduizenden euro’s in rekening brengen voor de ontwikkeling van een webshop. Ook WebGenerator heeft Magento-shops gebouwd voor grotere budgetten, maar in die gevallen gaat het wel om zeer uitgebreide shops met bijvoorbeeld internationale ambities, multi-store functies, extra maatwerk en ondersteuning in het plaatsen van producten en content. Voor een goede en volledige Magento-shop kunt u bij ons terecht vanaf de op deze pagina genoemde webshop kosten. Bovendien kunnen we ook adviseren over alternatieven die een lagere startinvestering vragen, zoals SEOshop en WooCommerce.