Webshop software waarmee wij werken

Heeft u u al verdiept in de webshop software oplossingen die beschikbaar zijn voor het opzetten van een webshop? Dan weet u inmiddels waarschijnlijk dat er ontzettend veel keuze is. WebGenerator werkt met drie soorten webshop software, namelijk Magento, SEOshop en WooCommerce.

Magento

The sky is the limit

Magento webshop software

Magento wordt algemeen gezien als de krachtigste en meest volledige open source webshop software. Er is een enorme community aan ontwikkelaars die voortdurend nieuwe functionaliteiten voortbrengt. Daardoor kan een Magento-webshop vrijwel onbeperkt worden uitgebreid met allerlei aanvullende functies. Voor webshops met complexe of zeer grote assortimenten en/of specifieke maatwerkvereisten is Magento dan ook een ideale oplossing.

Meer over Magento

SEOshop

Doordacht en rijk aan functies

SEOshop webshop software

In tegenstelling tot Magento is SEOshop geen open source webshop software maar een product van SEOshop Group. Dit product heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de marktleiders in haar soort: in Nederland alleen al draaien duizenden webshop op dit platform. WebGenerator is gecertificeerd implementatiepartner van SEOshop Group en adviseert dit platform aan ondernemers die binnen een redelijk budget toch een professionele en zeer volledige oplossing voor hun webshop zoeken.

Meer over SEOshop

WordPress + WooCommerce

Als content zwaar weegt

WooCommerce WordPress webshop software

Als we het hebben over WooCommerce, dan hebben we het eigenlijk over een gecombineerde oplossing. WooCommerce is namelijk een plugin die wordt toegevoegd aan WordPress-gebaseerde websites. En daar vloeit meteen een sterk pluspunt uit voort: voor het toevoegen van ‘non-product’ content om uw shop heen biedt deze ‘hybride’ oplossing meer mogelijkheden dan puur op e-commerce georiënteerde systemen.

Meer over WooCommerce/WordPress

Waarom drie soorten webshop software?

WebGenerator heeft al veel webshops geïmplementeerd. In “the early years” was dat vaak maatwerk, later zijn we overgestapt op Magento webshop software. Een prachtig systeem, maar aan de implementatie hangt wel een prijskaartje. Ook het beheer van een Magento-webshop vraagt wat oefening. Daarom hebben we gezocht naar laagdrempeligere oplossingen. Die vonden we in SEOshop, een product van Nederlandse bodem van een van de snelst groeiende ontwikkelaars op dit gebied, en WooCommerce, een aanvulling op WordPress.