Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Webapplicatie ontwikkeling

Een webapplicatie is niet per definitie een website, maar kan wel deel uitmaken van een website. WebGenerator ontwikkelde al vele webapplicaties voor uiteenlopende bedrijfsprocessen.

Wat is een webapplicatie?

Als u googelt op de term “webapplicatie” stuit u waarschijnlijk als eerste op een Wikipedia-pagina die opent met de volgende definitie:

“Webapplicatie is een term die wordt gebruikt voor een programma dat op een webserver draait en via de webbrowser kan worden benaderd. Een webapplicatie bestaat uit één of meerdere scripts die gebruik maken van dezelfde brongegevens op een webserver. Die brongegevens kunnen bijvoorbeeld in een database staan.” Bron: Wikipedia

Een wat technische omschrijving. Waarschijnlijk laat het begrip webapplicatie zich makkelijker uitleggen aan de hand van een aantal voorbeelden. Webapplicaties zijn bijvoorbeeld:

 • Het online bankieren via de website van uw bank.
 • Het online boekhoudpakket dat u gebruikt.
 • Online e-mailprogramma’s zoals Gmail en Outlook.com.

In het afgelopen decennium zijn steeds meer programma’s die vroeger op een computer moesten worden geïnstalleerd, vervangen door webapplicaties die overal en altijd toegankelijk zijn — als je maar een computer met internetverbinding hebt.

WebGenerator & webapplicaties

Klanten vragen ons maar zelden letterlijk om een “webapplicatie”. De vraag wordt meestal geformuleerd als: “Kunnen jullie een website maken die…”, met op de puntjes een omschrijving van proces-, sector- of bedrijfsspecifieke functionaliteit.

Op basis van die vraagstellingen hebben we in de loop der jaren tientallen webapplicaties ontwikkeld, al dan niet geïntegreerd in websites. Ee aantal voorbeelden daarvan:

 • Een ordersysteem voor complexe, geconfigureerde scheepsaandrijvingen.
 • Een registratie-, order- en administratiesysteem voor reseller-based leasing van elektrische fietsen.
 • Een planning- en communicatiesysteem voor medische (bedrijfs)keuringen.
 • Een ordersysteem voor een farmaceutische groothandel gekoppeld aan het interne ERP-systeem.
 • Een publicatie- en aanmeldingssysteem voor trainingsaanbod.
 • Diverse vacaturemodules met koppeling met externe jobsites, waaronder Monsterboard.
 • Een vraag- en aanbodsysteem voor standbouw.
 • Een online samenwerkingsruimte voor trainers en cursisten.
 • Een centraal monitoring- en rapportagesysteem voor fitheidstesten.
 • Een profielen- en rechtensysteem, inzetbaar in combinatie met andere webapplicaties.
 • Een trainings- en toetsingsysteem voor online (medische) nascholingen.
 • Diverse interne en externe kennissystemen.

Complex?

Ja, soms is het bedenken, uitwerken en ontwikkelen van een webapplicatie een flinke, complexe klus. En soms valt het erg mee. Belangrijk is om vooraf alles goed in kaart te brengen. Een functionele omschrijving of functioneel ontwerp is dan ook altijd een van de eerste stappen in het proces.

Techniek

Eerst doelen, dan middelen. Soms kan een webapplicatie prima worden gerealiseerd op basis van technieken of componenten waarin al veel voorbereidend werk gedaan is. In andere gevallen is het nodig om meer “van de grond af” te programmeren. WebGenerator kan putten uit verschillende tool sets en daarbij behorende expertise, waaronder WordPress plugin development, maar ook .Net applicatie ontwikkeling.

Duur?

We gaan u niet voor de gek houden: de ontwikkeling van een serieuze webapplicatie vraagt om een serieuze investering. Die kan pas nauwkeurig worden vastgesteld na het opstellen van een functionele omschrijving of functioneel ontwerp, waarvoor we in de meeste gevallen een aparte (redelijke) vergoeding vragen. Het grote voordeel van die kleine initiële investering vooraf is dat ongewenste overschrijding van planning en budget wordt voorkomen omdat alles vóóraf goed is uitgewerkt.

Meer weten?

Heeft u ideeën voor een webapplicatie en wilt u die eens tegen WebGenerator aanhouden? U ben van harte welkom bij ons in Almere voor een vrijblijvend intake-gesprek. Daarbij spreekt u met een ervaren project manager en zal in de meeste gevallen ook onze hoofdontwikkelaar aanschuiven. Zo’n afspraak kost u niets behalve wat (reis)tijd en levert u veel inzicht op over de haalbaarheid van uw ideeën.

Mail ons voor een afspraak of bel direct (036 30 200 15) en vraag naar Martin van den IJssel. Hij vertelt u graag meer over de mogelijkheden.

Digital Loyalty Card Program
magnifiercrosschevron-down