Functies van een WooCommerce / WordPress webshop

De “hybride” oplossing van de WooCommerce e-commerce plugin binnen WordPress biedt het beste van twee werelden. Misschien niet voor “mega-shops” maar in de laatste jaren zeker uitgegroeid tot een serieus alternatief. Benieuwd of WooCommerce + WordPress iets voor u is? Bel ons vrijblijvend: 036 30 200 15

Productbeheer

WooCommerce maakt het mogelijk om naast “gewone” producten ook uiteenlopende andere productsoorten te verkopen.

» Digitale producten
» Downloadbare producten
» Virtuele producten
» Affiliate producten
» Variabele producten
» Gegroepeerde producten
» Attributensets voor productfiltering
» Onderverdeling in categorieën en subcategorieën
» (Eenvoudig) voorraadbeheer

Marketing

Als relatief nieuw product heeft WooCommerce goed gekeken naar zowel “traditionele” webshopfuncties als naar recentere e-commerce ontwikkelingen. Op marketing gebied biedt WooCommerce dan ook veel functionaliteit.

» Productbeoordelingen (review/ratings)
» Gelaagde navigatie: filteren op productkenmerken
» Up selling en cross selling
» De zoekmachinevriendelijkheid van WordPress
» Kortingsacties

Rapportages

Het WooCommerce platform biedt diverse standaardrapportages.

» Omzet per maand
» Totale omzet
» Omzet per product
» Gemiddelde bestelling
» Best sellers

Betaalmethoden

WooCommerce biedt standaard een aantal betaalmethoden en er zijn veel add-ons beschikbaar waarmee deze kunnen worden uitgebreid. Alle voor de hand liggende betaalmethoden zoals iDeal, creditcard, betaling op factuur en PayPal kunnen worden gekoppeld.

Inhoud (anders dan producten)

Hierin onderscheidt een gecombineerde WooCommerce/WordPress webshop zich duidelijk van oplossingen die puur op e-commerce gericht zijn. U beschikt immers over alle CMS-functionaliteiten van WordPress… en die zijn enorm veelzijdig. Voor specialty shops en niche shops is een webshop o.b.v. WooCommerce en WordPress dan ook zeker een overweging.

Mobiele webshop

WebGenerator bouwt al haar WordPress-websites standaard responsive, dat wil zeggen dat de website zich automatisch aanpast naar een optimale weergave op mobiele telefoons. Een WordPress/WooCommerce webshop vormt hierop geen uitzondering. Ook hierbij zorgen we ervoor dat bezoekers van uw webshop deze net zo makkelijk kunnen bekijken als op een “gewoon” scherm.

Verzendopties

WooCommerce kent standaard verschillende verzendmethoden, die door middel van add-ons verder zijn uit te breiden.

» Gratis verzending
» Lokale verzending
» Vast tarief
» Internationale verzending
» Afhalen
» Landgebaseerde verzending

Meertaligheid

WooCommerce is volledig Nederlands instelbaar, zowel wat betreft de “voorkant” van de webshop als de beheerkant waarin u de webshop onderhoudt. De oplossing die we gebruiken voor meertaligheid van WordPress websites kan ook worden toegepast op WordPress/WooCommerce-webshops, zodat uw webshop ook geschikt kan worden gemaakt voor internationale verkoop.

Accounts voor uw klanten

Klanten van uw webshop kunnen (maar het is niet verplicht) zich bij een aankoop registreren. Ze krijgen dan een klantaccount waarin ze eenvoudig hun contactgegevens en adresinformatie kunnen inzien en beheren. Ook hebben ze op deze manier inzicht in hun bestelstatussen en orderhistorie.

Is WordPress + WooCommerce de oplossing voor uw webshop?

WordPress en WooCommerce vormen een ideale combinatie voor webshop-eigenaren die hoge eisen stellen aan zoekmachinevriendelijkheid, de mogelijkheid om veel content “om de shop heen” te plaatsen en beheren, en design, uitstraling en mobiele weergave. Niche shops en specialty shops zullen dan ook perfect uit de voeten kunnen met WooCommerce/WordPress.

Voor “heavy duty” webshops met vele duizenden producten zijn oplossingen als Magento en SEOshop wellicht een beter alternatief. Toch heeft WooCommerce zich een plaats als volwaardige e-commerce oplossing weten te veroveren en is het een sterk groeiend platform, hetgeen zich ook weer uit in de beschikbaarheid van vele plugins waarmee de functionaliteit op allerlei vlakken kan worden uitgebreid.

Als u zich voor het eerst oriënteert op het gebied van webshopoplossingen, kan het moeilijk zijn om te bepalen wat voor u de meest geschikte oplossing is. Tijdens een gesprek bekijken we graag wat uw ambities zijn en welke webshopoplossing daar het best bij kan past. Neem dus gerust contact met ons op voor een afspraak: mail ons of bel 036 30 200 15 en vraag naar Martin van den IJssel.