Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Stockfoto's... maar dan anders

Stockfoto-site nationalebeeldbank.nl
is een aanrader als je stockfoto’s zoekt
die het dertien-in-een-dozijn-gehalte
van Amerikaanse stockfotografie
ontstijgen.

Iedereen die zich met marketing en communicatie bezig houdt, kent het fenomeen stockfotografie. Stockfoto's zijn een makkelijke manier om marketinguitingen te voorzien van foto's, zonder dat het een al te grote hap uit het budget haalt.

Zoals het woord 'stock' al aangeeft: het gaat om foto's 'uit voorraad', foto's die al geschoten zijn en kant-en-klaar kunnen worden aangeschaft voor websites, brochures, advertenties, enzovoort.

Stockfoto's worden veelal online aangeboden via websites die over enorme databases met foto's beschikken. Door middel van zoekfuncties vind je je weg door dat gigantische aanbod en naar de voor jouw doel geschikte foto's. Bekende en grote stockphoto-websites zijn Shutter Stock, iStockPhoto en (in het wat duurdere segment) Getty Images.

Wat stockfotografie echter een beetje tegen zich heeft, is het vaak hoge Amerikaanse gehalte. Ook moet je oppassen voor het dertien-in-een-dozijn-effect. Die foto van dat groepje vergaderende professionals die jij op je site wilt gebruiken, kan zomaar op nog talloze andere sites worden gebruikt.

Natuurlijk, als je een paar dollar betaalt voor een foto die je onbeperkt mag gebruiken, moet je daar je verwachtingen op afstellen. Maar als je op zoek bent naar foto's die beter aansluiten bij je Nederlandse doelgroep, dan is er een alternatief, namelijk de Nationale Beeldbank. Deze aanbieder van stockfoto's profileert zich als "Dé Nederlandse beeldbank" en met meer dan een miljoen foto's op voorraad maken ze dat ook waar.

Op nationalebeeldbank.nl vind je stock foto's met een realistischen veelalherkenbaar Nederlands karakter. Onderaan dit artikel vind je een aantal voorbeelden uit het aanbod. Voor redactioneel gebruik op websites hanteert Nationale Beeldbank een prijs vanaf € 9,99 per foto. Let wel: voor commercieel gebruik gelden andere prijzen. Die prijzen zijn op aanvraag en bij ons niet bekend, maar Nationale Beeldbank claimt ook daarin voordelige tarieven.

De website van Nationale Beeldbank biedt een prima zoekfunctie en je bladert snel door de pagina's met resultaten heen. Klein minpuntje: de previews van foto's zijn een tikkie aan de kleine kant, maar misschien worden de foto's groter gepresenteerd als je een account aanmaakt (dat hebben we niet uitgeprobeerd).

Conclusie: wil je het Amerikaanse tandpasta-smile-effect op je website vermijden en heb je een paar euro meer over voor realistische en originele stockfotografie? Dan is een kijkje op nationalebeeldbank.nl zeker de moeite waard.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

15 websites met mooie én gratis stockfoto’s

Automatisch onze blogartikelen in je inbox?

En direct onze handige 10 zoekmachine-tips downloaden? WebGenerator blogt over online marketing, webdesign, e-commerce en nog veel meer. Onze artikelen per e-mail ontvangen zodra we ze plaatsen? Meld je dan hieronder aan en download meteen onze “10 SEO Tips Cheat Sheet“.

Subscription Form (#10)
magnifiercross