Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Gratis online foto's bewerken met Pixlr

Foto's en afbeeldingen in websites en e-mail nieuwsbrieven mogen niet te zwaar zijn. Dus moet je een foto vaak wat bijwerken voordat je 'm in je website of e-mail nieuwsbrief plaatst. Verkleinen, beetje bijsnijden, kleuren wellicht een beetje bijstellen, misschien een tekst in het plaatje zetten... enfin, beeldbewerking dus.

Er zijn 1001 programma's waarmee je dat kunt doen, variërend van heel simpel tot professionele programma's als Photoshop. Maar je kunt je foto's en afbeeldingen ook online bewerken, gewoon in je browser, zonder de noodzaak om een beeldbewerkingsprogramma te downloaden en te installeren.

Pixlr is zo'n online oplossing om foto's te bewerken. En wij kunnen alleen maar zeggen: wow. Pixlr is er in twee versies:

Pixlr Express en Pixlr Editor.

Pixlr Express biedt "the basics" (foto's verkleinen, bijsnijden, roteren, kleureffecten en beeldeffecten) maar voor veel mensen zal dat al ruim voldoende zijn.
Pixlr Editor is eigenlijk niets minder dan Photoshop, maar dan online. Wil je tekst in afbeeldingen plaatsen, afbeeldingen samenvoegen, beelden in lagen bewerken, dan is dit een schitterende tool.

Beide versies werken verbazingwekkend snel (je merkt nauwelijks dat je online werkt) en erg makkelijk. En het mooiste is: Pixlr is gratis. Je hoeft je zelfs niet eens te registreren. Een absolute aanrader voor iedere webmaster.

UPDATE 27.3.2011
Recent probeerden we een andere online oplossing voor het bewerken van afbeeldingen, namelijk Picnik. Ook heel uitgebreid, ook gratis en wellicht voor veel mensen wat makkelijker in het gebruik omdat het wat minder op Photoshop lijkt. Ook een aanrader!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Goodbye Picnik, hello PicMonkey
Mooiere lettertypes op je website met Google Web Fonts
Kleuren op je beeldscherm meten met Color Cop

Informatie over gerelateerde producten en diensten op onze website:

Website bouwen
Webdesign

Automatisch onze blogartikelen per mail ontvangen?

WebGenerator blogt over online marketing, webdesign, content management, e-commerce en nog veel meer. Je kunt onze artikelen ook per e-mail ontvangen: zodra we ze publiceren, of samengevat per week of per maand. Geïnteresseerd?

We zullen je e-mailadres nooit misbruiken en je kunt je altijd met één klik weer afmelden.

Automatisch onze blogartikelen in je inbox?

En direct onze handige 10 zoekmachine-tips downloaden? WebGenerator blogt over online marketing, webdesign, e-commerce en nog veel meer. Onze artikelen per e-mail ontvangen zodra we ze plaatsen? Meld je dan hieronder aan en download meteen onze “10 SEO Tips Cheat Sheet“.

Subscription Form (#10)
magnifiercross