Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Kleuren op je beeldscherm meten met Color Cop

Color Cop kleurenprikkertjeKen je dat? Je wilt de kleur van een tekst of een opmaakelement graag precies hetzelfde maken als de kleur van een ander element op die pagina. Maar het standaard kleurenpalletje van je teksteditor voorziet nou net niet in die exacte kleur. Je kunt weliswaar een kleurcode invullen, maar hoe kom je erachter wat de juiste kleurwaardes zijn?

Het kan je gebeuren als je lekker zit te Powerpointen (of te Prezi-en), maar ook - zoals schrijver dezes - als je met enige regelmaat in de editor van een content management systeem zoals WordPress werkt.

Kleurwaardes metenIn die gevallen is Color Cop een uitkomst. Color Cop is een lichtgewicht Windows-programmaatje, dat je gratis kunt downloaden. De werking is supersimpel: sleep het pipetje naar het deel op je beeldscherm waarvan je de kleur wilt meten en Color Cop geeft je keurig de RGB- en hexadecimale ("hex") kleurwaardes. En die kun je dan weer toepassen in de teksteditor waarmee je werkt, of dat nu die van een Office-applicatie, WordPress of e-mail marketing systeem is.

Typisch een tooltje voor in de gereedschapskist van de webmaster, vinden wij. Zo hebben we er trouwens nog wel een paar, kijk maar eens op webgenerator.nl/handig.

Wat zijn jouw 'life savers' als het gaat om content management of tekst- en beeldbewerking in het algemeen? Als je nog goeie tips hebt voor de lezers van onze blog, laat dan gerust een reactie achter!

Automatisch onze blogartikelen in je inbox?

En direct onze handige 10 zoekmachine-tips downloaden? WebGenerator blogt over online marketing, webdesign, e-commerce en nog veel meer. Onze artikelen per e-mail ontvangen zodra we ze plaatsen? Meld je dan hieronder aan en download meteen onze “10 SEO Tips Cheat Sheet“.

Subscription Form (#10)
magnifiercross