Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Een zoekmachine-feuilleton voor meer bezoekers op uw website

Het hele SEO-feuilleton... in één keer!

Helaas, het SEO-feuileton is nooit van de grond gekomen.
Maar geen nood,
we hebben alle informatie op één pagina verzameld:

zie onze 10 Zoekmachinetips

Al een hele tijd droom ik ervan me een week op te sluiten en een voor de gemiddelde MKB-er leesbare, begrijpelijke en uitvoerbare "Gids voor doe-het-zelf zoekmachine-optimalisatie" te schrijven. Hoewel het internet wemelt van blogs, websites en whitepapers die alle ins & outs van zoekmachine-optimalisatie uitgebreid behandelen, spreken we bij WebGenerator nog dagelijks (potentiële) klanten die ons vragen "Wat moet ik nou doen om beter gevonden te worden?" Dat kan ontaarden in lange telefoongesprekken. Gezellig en inspirerend, maar voor zowel ons als de gesprekspartner zou het efficiënter zijn als we konden zeggen: "Hier... als u dit leest, dan weet u wel zo'n beetje alles."

Maar ja, grote dromen (lees: grote klussen) laten zich heerlijk uitstellen door al het "gewone" dagelijkse werk. En dus heb ik besloten om een bekende time management techniek toe te passen: ik ga de grote klus in kleine stukjes ophakken.

Concreet betekent dat dat ik vanaf nu hopelijk elke week, maar minimaal om de twee weken één aspect van zoekmachine-optimalisatie ga uitlichten in onze blog. Hieronder ziet u een lijst van de onderwerpen zoals ik ze nu in m'n hoofd heb. Haak niet bij voorbaat af als u termen ziet die u nu niet begrijpt, want juist het begrijpelijk maken van zoekmachine-optimalisatie is het doel achter de SEO-feuilleton die binnenkort van start gaat.

De onderwerpen:

 1. Bepaal op welke trefwoorden u gevonden wilt worden (en wat is reëel?)
 2. Optimaliseren van URL's, page titles, description metatags en keyword metatags
 3. Optimaliseren van pagina's: tekstopbouw, koppen en tussenkoppen, alt-tags en title-tags
 4. Contentstructuur: interne links en "silo-matige" opbouw van uw content
 5. Externe links verzamelen: waarom en hoe?
 6. Creativiteit & discipline: hoe houdt u uw site aantrekkelijk voor Google?
 7. En Adwords dan?
 8. Sprookjes & fabeltjes
 9. Uitbesteden: wat kunt u zelf en wat kunt u beter láten doen?

Als het een beetje meezit kunnen we dus deze zomer spreken van een flink online naslagwerk over zoekmachine-optimalisatie in onze blog.

Wilt u deze feuilleton gaan volgen?

Dat kan op een paar makkelijke manieren:

 • Via RSS: abonneer u op de RSS-feed van de rubriek SEO-feuilleton
 • Via Twitter: alle blogs worden ook getwitterd via http://twitter.com/webgenerator
 • Via e-mail: laat hieronder uw e-mail adres achter en u ontvangt bericht over elke nieuwe "aflevering"


Voor de goede orde: u meldt zich hiermee alleen aan voor deze SEO-feuilleton, niet voor andere e-mail nieuwsbrieven van WebGenerator. En u kunt zich altijd met één klik afmelden via de afmeldlink onderaan elke feuilleton-mail die we versturen.

Natuurlijk -- graag zelfs! -- is er alle ruimte voor het stellen van vragen waar ik graag op in ga. U kunt uw vragen stellen via de commentaar-functie onder elk blogartikel. Mist u bij voorbaat al onderwerpen in het rijtje? Laat het maar weten: we zijn flexibel 😉

Automatisch onze blogartikelen in je inbox?

En direct onze handige 10 zoekmachine-tips downloaden? WebGenerator blogt over online marketing, webdesign, e-commerce en nog veel meer. Onze artikelen per e-mail ontvangen zodra we ze plaatsen? Meld je dan hieronder aan en download meteen onze “10 SEO Tips Cheat Sheet“.

Subscription Form (#10)
magnifiercross