Zoekmachine-tips voor je website (video)

Ruim een jaar geleden interviewde Jacques Bakx van LeadBuilders schrijver dezes over online marketing in brede zin, maar dan wel vanuit ons gezichtspunt als website-bouwer. Dat vraaggesprek duurde ruim een uur (zet twee Brabo’s bij elkaar en dan heb je dat al gauw) en werd in z’n geheel opgenomen op video. Jacques heeft het hele interview opgeknipt in kortere filmpjes, waarvan we er al eerder eentje in onze blog plaatsten. Hoog tijd om weer eens dankbaar gebruik te maken van zo’n kostbaar stukje video-content, dus bij deze plaatsen we nog een filmpje uit de serie.

Over zoekmachines + een beetje social media

In dit fragment wordt ingezoomd op wat je kunt doen om je website beter vindbaar te maken in de zoekmachines en mag ik op m’n stokpaardjes SEO en “content-is-king” gaan zitten. Ook komt aan het einde de inzet van social media aan bod.

Goeie vraag. Verkeerd antwoord.

Ik zeg ook wat doms in het interview. Nou ja, dom… ik sla ergens een slag naar en later bleek (heb ik zelf nagezocht) dat ik er flink naast zat. Ergens in het interview vraagt Jacques me namelijk of het voor je vindbaarheid in Google zinvol is om de inhoud van bestaande pagina’s in je website regelmatig aan te passen.

Goeie vraag. Verkeerd antwoord. Ik beweer in het filmpje namelijk ijzerheinig dat het niet zoveel uitmaakt om bestaande pagina’s aan te passen. Ondertussen weet ik beter, want dit zegt SEOmoz, een gezaghebbende SEO-site, erover (scroll in het artikel naar het kopje “2. Document Changes (How Much) Influences Freshness“). Had ik zelf ook kunnen verzinnen, want ik roep zelf altijd: nieuwe content is beter dan oude content. Tja, tijd voor een stukje humble pie. Bij deze.

Automatisch onze blogartikelen in je inbox?

En direct onze handige 10 zoekmachine-tips downloaden?

WebGenerator blogt over online marketing, webdesign, e-commerce en nog veel meer. Onze artikelen per e-mail ontvangen zodra we ze plaatsen? Meld je dan hieronder aan en download meteen onze “10 SEO Tips Cheat Sheet“.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.