Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Websitebouwers willen af van Internet Explorer 6

Internet Explorer 6 werd in 2001 door Microsoft geïntroduceerd en was toen een prima browser. Maar velen (vooral websitebouwers) vinden dat het nu lang genoeg geduurd heeft. Recent heeft een groep Amerikaanse websitebouwers daarom een website gelanceerd met de alleszeggende naam IE6 No More. Op die site wordt een script aangeboden dat op websites kan worden geplaatst en dat bezoekers met Internet Explorer 6 adviseert te upgraden naar een hogere IE-versie ofeen andere browser:

Websitebouwers willen af van IE6

Internet Explorer 6 (kortweg IE6) is voor veelinternetgebruikers nog steeds de standaardbrowser (in onze eigen website-statistieken zien we dat ongeveer 15% van de bezoekers met IE6 werkt). En dat terwijl er al twee nieuwere versies van IE zijn, nog afgezien van geduchte concurrenten als Mozilla Firefox en Google Chrome. Bovendien is Microsoft zelf al weer bezig met versie 9 van haar browser. De reden dat IE6 nog zoveel wordt gebruikt, ligt voor een groot deel bij grote organisaties, waar het IT-management nog niet wil upgraden naar nieuwere versies en het de medewerkers ook niet toestaat om zelf een andere internetbrowser te installeren.

IE6 iszo'n "issue"voor websitebouwers omdat veel website-functies en webdesign door IE6 niet of niet goed worden ondersteund. Daarom worden websites soms ronduit minder mooi of minder slim gemaakt dan ze zouden kunnen zijn, omdat er nu eenmaal nog steeds rekening dient gehouden te worden met een groot aantal IE6-gebruikers. Per definitie kost het websitebouwers altijd extra tijd om een website tetesten in IE6 en niet zelden moet er met ingewikkelde trucjes en omwegen voor worden gezorgd dat een website ook in IE6 goed functioneert.

Inmiddels is er al een aantal grote websites zoals YouTube en Digg dat de verdere ondersteuning van IE6 stopt. Bepaalde functies op die website zullen simpelweg niet meer werken met Internet Explorer 6.

Ook bij WebGenerator zou een aantal medewerkers er geen enkel probleem mee hebben als IE6 het internet zou verlaten. We zijn dus benieuwd of de protest-actie vruchten gaat afwerpen. Maar voorlopig blijven we toch maar netjes elke website in IE6 testen, want we vermoeden dat het nog wel even kan duren voordat dit "oudje" definitief van het toneel is verdwenen...

Automatisch onze blogartikelen in je inbox?

En direct onze handige 10 zoekmachine-tips downloaden? WebGenerator blogt over online marketing, webdesign, e-commerce en nog veel meer. Onze artikelen per e-mail ontvangen zodra we ze plaatsen? Meld je dan hieronder aan en download meteen onze “10 SEO Tips Cheat Sheet“.

Subscription Form (#10)
magnifiercross