Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Clicky, misschien wel de beste website teller (Google Analytics meegerekend)


website teller statistieken
Gratis website statistieken programma's zijn er in overvloed. De bekendste en grootste is waarschijnlijk Google Analytics. Een geweldige website teller die enorm uitgebreide statistieken biedt - voor nop. Dus waarom zou je betalen voor website-statistieken als er zo'n geweldige gratis oplossing is?

Dat dachten wij ook... tot we tegen Clicky Web Analytics aanliepen.Misschien moeilijk te geloven voor wie Google Analytics gebruikt, maar Clicky kan dingen die Google Analytics niet kan. We zetten de leukste hieronder op een rijtje:

Volg website-bezoekers live

Big Brother is watching you... In Clicky kunt u met de functie "Spy" bezoekers live op de voet volgen: van binnenkomst tot vertrek, en alle stappen die ze daartussen op uw website zetten. Bij WebGenerator hebben we al serieus overwogen om een groot scherm aan de muur te hangen waarop die Spy-pagina de hele dag in beeld staat. Tikkeltje verslavend.

Meet downloads en kliks op uitgaande links

Downloads en kliks op uitgaande links meten kan wel met Google Analytics, maar daarvoor moet een extra stukje code aan elke download- of uitgaande link op uw website worden toegevoegd. Omslachtig en makkelijk te vergeten. Clicky meet downloads en kliks naar buiten standaard zodat u direct ziet wie bijvoorbeeld uw PDF-folder of -prijslijst downloadt, of doorklikt naar een andere website waar u naar toe heeft gelinkt.

Twitter statistieken

Twittert u? Voer uw Twitter-account in Clicky en bekijk Twitter-statistieken tegelijkertijd met uw website-statistieken.

Veel meer details over individuele bezoekers

Veel meer dan Google Analytics zoomt Clicky in op individuele acties én eigenschappen van bezoekers. Providernamen of (bij grotere organisaties) organisatienamen van bezoekers worden bijvoorbeeld in Clicky wel weergegeven. Heeft u een site waar bezoekers op in kunnen loggen? Dan kunnen bezoekers zelfs met naam en toenaam gevolgd worden: er zijn maar weinig website tellers die dát kunnen.

Website statistieken op iPhone en andere mobiele telefoonsStatistieken over (en op) mobiele telefoons

Steeds meer bezoekers bekijken uw website met een mobiele telefoon. Clicky laat zelfs zien met welk type telefoon dat gebeurt. En o ja, voor wie zijn website statistieken altijd enoveral wil bekijken: dat kan zowel op de iPhone als op andere mobiele telefoons.

Alerts per e-mail bij specifieke gebeurtenissen

Onze persoonlijke favoriet (vooral van onze sales manager). Elke keer als iemand op onze website een formulier verstuurt (bijvoorbeeld een offerte-aanvraag), stuurt Clicky er direct een mailtje achteraan met het klikpad van die persoon. Zo zien we via welke zoekopdracht de aanvrager op onze website is gekomen en welke pagina's hij heeft bekeken. Heel nuttige informatie bij het nabellen van de aanvraag!

Naast al deze onderscheidende functies biedt Clicky ook "gewoon" de functies die Google Analytics ook heeft: zoekgedrag, doelen, conversies, campagnes, filters, segmentatie. En - hoewel het misschien een kwestie van smaak is - Clicky is gewoon wat gebruikersvriendelijker en overzichtelijker. Clicky is er al vanaf 30 dollar per jaar en daarvoor kunt u drie websites meten. Overigens kunt u Clicky ook eerst gratis uitproberen (de functies zijn dan wel wat beperkter).

Wij zijn fan van Clicky maar dat had u ondertussen waarschijnlijk al begrepen. Bezoek de website van Clicky voor meer informatie en kijk dan zeker eens even naar de uitgebreide vergelijking met andere website tellers (onderaan de homepage). Wie weet wordt u dan binnenkort ook wel lid van de Clicky-fanclub.

Automatisch onze blogartikelen in je inbox?

En direct onze handige 10 zoekmachine-tips downloaden? WebGenerator blogt over online marketing, webdesign, e-commerce en nog veel meer. Onze artikelen per e-mail ontvangen zodra we ze plaatsen? Meld je dan hieronder aan en download meteen onze “10 SEO Tips Cheat Sheet“.

Subscription Form (#10)
magnifiercross