Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Webwinkels die op dezelfde dag leveren, een nieuwe trend?

De consument gaat steeds meer eisen stellen aan webwinkels. Online aankopen moeten makkelijker, goedkoper en vooral ook sneller. E-commerce verandert daardoor razendsnel, ook in Nederland. Er zijn altijd verschillende trends te zien, waarvan het leveren op de dag van bestelling de volgende lijkt die serieus een intrede zal gaan doen.

De eerste webwinkels in Nederland zijn er al mee aan het experimenteren. Online shops als Bobshop en Coolblue hebben de afgelopen tijd de mogelijkheid geïntroduceerd om producten te laten afleveren op de dag van bestelling. Zodra klanten hier aan gewend raken zullen ook de kleinere shops in ons land moeten gaan volgen, zo lijkt het.

Hogere verzendkosten

Een nadeel voor consumenten bij deze ‘nieuwe’ verzendmethode zijn de hogere kosten. Aangezien het nog geen gemeengoed is liggen de kosten een stuk hoger dan bij een normale verzending. De webwinkels die de mogelijkheid nu al bieden vragen een bedrag van €15-€20 voor het versturen van de bestelling. Op dit moment lijkt dit dus enkel haalbaar wanneer je écht verlegen zit om een product, ieder ander zal een dag wachten om flink te besparen op verzendkosten.

PostNL

Als grootste verzender in Nederland ziet PostNL dit uiteraard ook als een interessante markt. Het bedrijf nam afgelopen week Valid Express over om daarmee in de toekomst levering op dezelfde dag te kunnen gaan aanbieden. Valid Express maakt gebruik van zestig mensen met veelal een fysieke handicap of chronische ziekte, die met het bezorgen van pakketten toch aan het werk kunnen. PostNL heeft ook de nodige maatschappelijke ambities en met de overname van Valid Express willen ze dat benadrukken.

Het lijkt dus een kwestie van tijd voordat het leveren op de dag van bestelling een standaard verzendmethode zal gaan worden in Nederlandse webwinkels, al zal de prijs dan nog wel drastisch omlaag moeten.

Automatisch onze blogartikelen in je inbox?

En direct onze handige 10 zoekmachine-tips downloaden? WebGenerator blogt over online marketing, webdesign, e-commerce en nog veel meer. Onze artikelen per e-mail ontvangen zodra we ze plaatsen? Meld je dan hieronder aan en download meteen onze “10 SEO Tips Cheat Sheet“.

Subscription Form (#10)
magnifiercross