Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Zijn productteksten een marketingtool of wil je informeren?

webwinkel product tekstenHet uitgangspunt van een webwinkel is de bezoeker te ontvangen op de website, deze te leiden naar het juiste product binnen het assortiment, en om te vormen naar een betalende klant. Er zijn vele manieren om dit te doen, een voorbeeld daarvan is via de productteksten. Gebruik je deze webshopteksten als marketingtool of om de bezoeker te informeren?
 
Eigenlijk valt er voor beide opties iets te zeggen, het is dus niet een kwestie van goed of fout. Wel is het belangrijk dat de teksten in orde zijn; het assortiment van de webshop kan nog zo goed ingericht zijn, zonder de juiste informatie zal je de bezoeker niet kunnen verleiden tot een aankoop.
 

Informatie verstrekken

Productteksten schrijven om de bezoeker te informeren, het is een veelgebruikte methode en dus ook een prima optie. Door de producten te voorzien van zoveel mogelijk informatie (denk aan uitgebreide beschrijvingen, specificaties, handleidingen etc.) zal de bezoeker zelf een beslissing kunnen nemen over het wel of niet doen van een aankoop. Ook het vergelijken van verschillende producten uit een zelfde categorie gaat met deze opzet erg gemakkelijk.
 

Een marketingtool?

Het is ook een mogelijkheid om de productteksten meer te gebruiken als marketingtool dan als informatie. Met deze insteek kies je ervoor om de bezoeker te overtuigen van de voordelen van het product om zo een aankoop te stimuleren. Het vergelijken van producten gaat minder makkelijk, maar het kan wel zijn dat je een consument aanspreekt met een bepaald voordeel, waardoor vergelijken niet meer nodig is.
 
De opzet van de productteksten en andere content zou een onderdeel moeten zijn van iedere e-commerce strategie, het is namelijk wel zo dat voor het voor de uitstraling van de online shop belangrijk is dat de content overal gelijk getrokken is. Kies dus een insteek (of zoek een balans tussen de twee) die het beste bij jouw webshop past.
magnifiercrosschevron-down