Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Veel verschillen in iDeal transactiekosten bij webshops

Sinds jaar en dag is iDeal het meest populaire betaalmiddel bij Nederlandse webshops. Dat betekent dat het grootste deel van de online shoppers ook vaak te maken krijgt met transactiekosten: kosten die de webshops rekenen om een iDeal-betaling mogelijk te maken. De online betaalsysteemvergelijker Payrator deed hier onderzoek naar, en het blijkt dat deze kosten enorm verschillend zijn bij webshops in Nederland.

En dat verschil is niet gering. Uit het onderzoek blijkt dat de ene aanbieder maar liefst 4,5 keer zoveel rekent onder het mom van ‘transactiekosten’ dan een andere webshop. Uiteraard is het zo dat webwinkeliers zelf ook kosten maken bij een dergelijke transactie, doordat deze moet worden verwerkt door een betaalprovider. Maar dat er dergelijke verschillen zitten in de kosten is wel opmerkelijk.

Uit een onderzoek van Payrator komt naar voren dat de kosten die worden berekend uiteenlopen van 0,35 euro tot 1,60 euro per aankoop:

"Dit is inclusief de bijkomende kosten die meegerekend moeten worden. De transactiekosten die banken en payment service providers communiceren zijn echter vaak lang niet alle kosten die een ondernemer kwijt is aan online betalingen. Zo worden opstartkosten, abonnementskosten en verplichte contracten bij een aquirer of bank niet meegerekend in het transactietarief, waardoor het vaak onmogelijk wordt voor ondernemers om een reëel beeld te krijgen van wat een transactie nu werkelijk kost.

magnifiercrosschevron-down