Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Retailers hebben veelal geen mobiele webshop

Mobilosoft heeft de afgelopen tijd onderzoek gedaan naar mobiele websites onder retailers die online actief zijn, en de conclusie die daaruit kan worden getrokken is dat slecht een klein deel dit op orde heeft. Toch een opvallend gegeven, met de almaar groeiende cijfers van mobiel internetgebruik.
 
Het onderzoek bracht aan het licht dat zo’n 10% van de onderzochte retailers een website of webshop online heeft die geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.
 

Ontwerp

Als eerste stap is er met het onderzoek gekeken naar het ontwerp van de website, en of deze optimaal werkt op een mobiel toestel. Ook bij de retailers die wel een mobiele versie van de webshop of website laten zien ontbreken de nodige elementen die voor een retailsite essentieel zijn; zo missen er dikwijls vermeldingen van fysieke winkels, openingstijden en pagina’s met een overzicht van kortingen of aanbiedingen terwijl deze op de ‘desktopversie’ wel prominent in beeld zijn.
 

Mobiel shoppen

Uit cijfers die Thuiswinkel.org eind vorig jaar bekend maakte, hebben 1,5 miljoen Nederlanders in de eerste helft van 2012 een online aankoop gedaan via een smartphone of tablet. Er wordt ook verwacht dat dit cijfer alleen maar zal gaan oplopen. Vooral met de enorme groei in de verkoop van tablets zullen de online aankopen daar ook mee worden opgetrokken. Iets om rekening mee te houden voor retailers die overwegen een webshop te laten maken.
 
Het is dus opvallend dat retailers nog geen focus lijken te hebben op deze snelgroeiende groep, en pas 10% van de onderzochte sites klaar is voor mobiele shoppers. Uiteraard zullen we dit deel de komende jaren wel snel op zien lopen, dat kan toch eigenlijk niet anders met de sterke toename in mobiele e-commerce.
magnifiercrosschevron-down