Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Uitbreiden naar meerdere webshops

E-commerce ondernemers zijn constant op zoek naar groei. Dat kan binnen de huidige webshop zijn, maar ook wordt er vaak gekeken naar mogelijkheden om dat buiten de site om te doen. Een manier is het uitbreiden naar meerdere webshops – hoe kun je dat verstandig doen?
 
Een leuke optie om te bestuderen is het ‘Cool Blue model’. Cool Blue is een e-commerce organisatie die door de jaren heen enorm is gegroeid, door de inzet van vele verschillende webwinkels. Hun aanpak is simpel: webshops neerzetten voor iedere productgroep of zelfs voor ieder product. Een manier om zo relevant mogelijk naar voren te komen voor bezoekers, en daarmee ook de omzet te zien groeien.
 

Hoe zit dat precies?

Het bedrijf begon met een telecomwebshop, waar vele verschillende producten werden verkocht. Bezoekers kwamen daar terecht op een bomvolle webshop, er moest actief op zoek worden gegaan naar producten waar de bezoeker behoefte aan had – iets dat over het algemeen niet zorgt voor een betere conversie.
 
In plaats daarvan ging Cool Blue kijken naar een andere mogelijkheid; het scheiden van de verschillende productgroepen op meerdere webwinkels. Zo werd er een shop ingericht voor headsets, voor smartphones, voor pda’s en tablets, en ga zo maar door. Hierdoor kunnen ze bezoekers naar een gerichte online shop trekken, waar een relevant aanbod te vinden is.
 

Uitbreiden

Op deze manier uitbreiden is niet makkelijk, maar indien goed voorbereid en uitgevoerd kan het zorgen voor een enorme impuls van de online omzet. Ziet u als e-commerce bedrijf wel kansen om op deze manier uit te breiden dan is een goede eerste stap om de productgroepen in kaart te gaan brengen – bekijk de hoeveelheid bestellingen die per groep binnenkomen, en analyseer hoeveel potentie er nog in de markt zit. Een tweede stap zou dan kunnen zijn om met een of twee productgroepen te gaan experimenteren, door voor deze een nieuwe webshop op te zetten.
 
Voor de nodige inspiratie kan de Cool Blue website uiteraard prima dienen.
magnifiercrosschevron-down