Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Praktische informatie webshop is noodzakelijk

E-commerce blijft groeien in Nederland, maar daarbij wordt ook de consument steeds kritischer. De bezoeker stelt eisen aan een webwinkel en wil de juiste informatie snel terug kunnen vinden voordat er een bestelling geplaatst wordt. Het is dus noodzakelijk dat praktische informatie duidelijk is, en snel vindbaar!
 
Er zijn bepaalde onderdelen van een webshop die moeten kloppen voordat de bezoeker er vertrouwen in heeft om een order te plaatsen. Dit betreft veelal praktische informatie, die dus gemakkelijk terug te vinden moet zijn.
 

Verzenden & retourneren

Het verzenden van bestellingen is een onderdeel van webshops dat veel vragen oproept. Welke dienst gaat het bezorgen van mijn pakket op zich nemen? Hoelang duurt het voordat de producten in huis zijn? Wat zijn de verzendkosten? Zomaar wat vragen waarop een bezoeker snel antwoord wil hebben voordat hij de bestelling zal plaatsen. Door dit duidelijk te vermelden op de homepage (door middel van een afbeelding of link naar een pagina met meer informatie) kun je het vertrouwen van de klant winnen. Verstuur je bestellingen gratis? Licht dit dan vooral uit op de voorpagina, dat is een mooie boodschap voor de bezoeker van de webshop!
 
Ook het retour sturen van producten hoort erbij – niet alle bestellingen worden met tevredenheid in ontvangst genomen. Soms omdat een product defect is, of omdat deze simpelweg niet aan de verwachtingen voldoet. Beschrijf deze procedure goed, zodat de klant zichzelf kan informeren.
 

Betalen van bestellingen

Verder is het noodzakelijk dat de juiste informatie over het betalen op de webwinkel aanwezig is. Kan de klant met iDeal afrekenen of enkel met creditcard? Of is er ook een mogelijkheid om achteraf de factuur te voldoen? Het zijn vragen die bij bezoekers op zullen komen voordat ze tot aanschaf overgaan. Een mooie oplossing is een banner op de homepage met de logo’s van de betaalmethoden, die verwijst naar een informatieve pagina. Door dit goed in te richten zullen bezoekers de webwinkel sneller in vertrouwen nemen, wat uiteraard moet leiden tot meer bestellingen.
magnifiercrosschevron-down