Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

PostNL wil naar drie dagen bezorgen toe

Als het aan PostNL ligt dan zal het aantal dagen dat er post afgeleverd wordt naar drie toe gaan. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf deze week laten weten. Door uiteenlopende redenen heeft PostNL deze wijziging hoog op de agenda staan, en dat zal gevolgen hebben voor webwinkels.

Er is op dit moment een Europese richtlijn van kracht die het verplicht stelt om op minimaal vijf dagen in de week post te bezorgen. Deze richtlijn kan weleens komen te vervallen, en wanneer dat gebeurt zal PostNL nog maar op drie dagen gaan bezorgen. Een tijdje geleden besloot het bedrijf al om op maandag niet meer te bezorgen, maar daar zou nu dus nog een extra dag bij moeten komen waarop de post stil ligt.

Het aantal postbezorgingen is de afgelopen jaren sterk teruggelopen, zo geeft PostNL op als een van de redenen voor de voorgenomen wijziging. Maar er zijn wel degelijk veel webshops in ons land die hier gebruik van maken. De andere reden die PostNL geeft, namelijk de hoge mate van internetdichtheid in ons land, lijkt dus niet helemaal op te gaan.

Pakketten

Voor het bezorgen van pakketten zal de afname in bezorgdagen op dit moment nog niet gelden. Tegenover de afname van brievenbuspost staat een toename van pakketten en die blijven dus gewoon op dezelfde dagen rondgebracht worden.

Toch kijken veel webshops in ons land angstig naar de wijzigingen; doordat kleinere bestellingen vaak met de brievenbuspost worden verstuurd in verband met de lagere kosten, zou het kunnen zijn dat die bestellingen nu als pakket de deur uit moeten om op tijd afgeleverd te kunnen worden.

We zullen de voorgenomen wijzigingen goed in de gaten blijven houden, en je op de hoogte brengen wanneer dit daadwerkelijk staat te gebeuren.

Digital Loyalty Card Program
magnifiercrosschevron-down