Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Paypal komt met nieuwe geïntegreerde versie voor webshops

Paypal is in ons land niet het meest populaire betaalmiddel. De achterstand ten opzichte van iDeal is behoorlijk maar daar laat Paypal het niet bij zitten, zo lijkt het. Het platform heeft namelijk bekend gemaakt dat er later dit jaar een nieuwe versie wordt gelanceerd, speciaal voor webwinkels.

Het moet voor consumenten mogelijk worden om te betalen via Paypal zonder de webwinkel te verlaten waar de aankoop wordt gedaan. Op dit moment is het nog zo dat bij een Paypal betaling de klant naar de site van Paypal wordt doorgeleid, en na betaling weer terug wordt gestuurd naar de webshop om de bestelling af te ronden. Volgens Paypal is dit een drempel die zorgt voor niet afgemaakte bestellingen bij webwinkels over de hele wereld, en moet deze stap het dus makkelijker maken voor online shoppers om een aankoop te doen. Het grote voordeel voor webshops moet het groter aantal succesvolle bestellingen zijn.

In een video die Paypal beschikbaar heeft gesteld om te laten zien hoe dit mogelijk moet worden, is te zien dat na het selecteren van de dienst als betaalmiddel – de bezoeker een popup te zien krijgt waar kan worden ingelogd. Deze ligt dus over de webshop heen, de bezoeker verlaat deze op geen moment. Na betaling sluit de popup weer en kan de bestelling worden afgerond.

Het laat in ieder geval zien dat naast iDeal ook andere betaalplatformen zichzelf blijven verbeteren en op zoek zijn naar oplossingen voor problemen waar online shoppers tegenaan lopen. Dat zal alleen maar bijdragen aan een beter webshop klimaat in Nederland

magnifiercrosschevron-down