Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Op zondag bezorgen de nieuwe trend?

Webwinkel Amazon heeft bekend gemaakt dat het ook op zondag bestellingen gaan bezorgen. Tot nu toe was er niemand die deze service bood, maar zal deze stap van het Amerikaanse bedrijf een nieuwe trend introduceren?

 

Ook in Nederland zijn webshops constant bezig om te kijken hoe zich kunnen onderscheiden van de concurrentie. Het logistieke onderdeel van een bestelling komt daarbij vaak aan bod – het is bekend dat online shoppers het belangrijk vinden dat een pakketje veilig aankomt, maar ook dat het aankomt wanneer zij dat graag willen.

Op dit moment is het voor veel webshops nog lastig om daar een volgende stap in te maken, aangezien ze vastzitten aan de voorwaarden van de bezorgdienst. Dat probleem heeft Amazon ook – maar zij hebben een exclusieve deal gesloten met US Postal, dat voor Amazon op zondag zal gaan bezorgen.

In eerste instantie wordt de dienst aangeboden aan Amazon Prime leden. Dit is een extra service op basis van een abonnement, waar diverse voordelen aan zitten voor vaste klanten van de webshop. Een van die voordelen is een tweedaagse bezorgservice, die nu dus ook op zondag kan worden ingezet.

‘Als je een Amazon Prime-lid bent, kun je een rugzak voor je kind bestellen op vrijdag en op zondag inpakken’, zegt Dave Clark van Amazon. ‘We zijn erg blij dat vanaf nu elke dag een Amazon bezorgdag wordt.’

Amazon hoopt met deze stap een voorsprong te nemen ten opzichte van de concurrentie, en het ligt in de lijn der verwachting dat andere winkels snel zullen volgen. De vraag is dus op het Amerikaanse bedrijf hiermee een nieuwe trend zet, die we op termijn ook bij Nederlandse webwinkels terug gaan zien. Mensen die online bestellen krijgen steeds meer eisen wanneer het aankomt op bezorging, en dit zou dus ook in ons land een logische ontwikkeling kunnen zijn.

magnifiercrosschevron-down