Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Omzet webwinkels stijgt dit jaar met 8%

Het eerste halfjaar van 2013 is de online omzet in Nederland met 8% gestegen. De verwachting is dat ook de groei in de tweede helft van dit jaar wordt vastgehouden, waardoor de groei in 2013 uitkomt op 8% ten opzichte van 2012.

Dit blijkt uit gegevens van de Thuiswinkel Monitor die online is geplaatst. De totale omzet zal zo rond de 10,5 miljard euro uit gaan komen voor heel 2013, in het eerste deel van dit jaar noteerde Thuiswinkel een omzet van 5 miljard.

Ook opvallend is het aantal online bestellingen, dat maar stevig door blijft groeien. In de eerste helft van 2013 werden er 46 miljoen bestellingen gedaan, wat 10% meer is dan in het eerste deel van 2012. Het aantal mensen dat voor het eerst een bestelling plaatst via het internet is qua groei wel aan het afnemen.

‘Het aandeel nieuwe online kopers vlakt verder af nu steeds meer mensen ooit iets via het internet hebben besteed’, zo valt te lezen.

Tot nu toe deden 8,8 miljoen Nederlanders een online bestelling in 2013, in dezelfde periode in 2012 waren dat 8,5 miljoen mensen.

Ook in de producten die worden besteld zijn opvallende resultaten te zien. Zo doet computers & accessoires het erg goed, zeker vergeleken met de afgelopen jaren.

'De groei van de categorie computer hardware valt op als sterke stijger', vertelt Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org. 'Dit wordt verklaard door het toenemende aanbod van
mobile devicesen scherpe prijzen waardoor steeds meer mensen een tablet online hebben aangeschaft. We verwachten dan ook dat de online aankopen via tablet en smartphone steeds verder toenemen, wat kansen biedt voor online retailers.'

Ook kleding en telecom blijven onverminderd populair. Zij stegen met respectievelijk 14 en 12 procent en waren daarmee de grootste stijgers ten opzichte van het eerste halfjaar in 2012.

magnifiercrosschevron-down