Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Nederland in top-5 meest ontwikkelde e-commerce landen

Nederland staat er goed op wat betreft e-commerce. Wanneer gekeken wordt naar het complete plaatje qua ontwikkeling van e-commerce, staat ons land in de top 5. Alleen een aantal grote landen moeten we voorrang verlenen.
 
Dat is toch wel een bijzonder feit. Door de relatief kleine omvang van ons land en haar populatie, is de ontwikkeling van e-commerce in Nederland de afgelopen jaren stevig door blijven gaan. Dat heeft ervoor gezorgd dat we nu in de top van de wereld aanwezig zijn: enkel het Verenigd Koninkrijk, de VS, Duitsland en Frankrijk zijn verder.
 
Het zijn de conclusies van een onderzoek dat gedaan is door Cushman & Wakefield, en deze staan in het rapport ‘
The global perspective on retail’. Daarin wordt duidelijk dat er gekeken is naar het complete plaatje; de technoogische infrastructuur, de regelgeving op het gebied van e-commerce en de omvang van de markt. Vooral op het gebied van infrastructuur scoort ons land hoog, maar ook het complete plaatje is dus meer dan in orde.
 
Ook werd er gekeken naar het gemiddelde bedrag dat per inwoner online wordt uitgegeven. Opvallend is dat Nederland daar weer relatief laag scoort, we staan daar namelijk op een vijftiende plek met 344 dollar. Ter vergelijking: nummer 1 is Noorwegen met maar liefst 921 dollar. Duidelijk is dus wel dat ons land stevig aan de weg timmert op het gebied van e-commerce, maar dat de hoogte van de uitgaven nog wat tegenvallen. Een mooie uitdaging voor webshops dus, aangezien daar nog kansen liggen om de omzet een flinke boost te geven.
magnifiercrosschevron-down