Meer verkeer naar je webshop via… Whatsapp?

Meer verkeer naar je webshop via… Whatsapp?

Zowel websites als webshops zijn constant op zoek naar manieren om meer bezoekers naar zich te trekken. Social media platformen zijn de afgelopen jaren erg populair geworden en zijn ondertussen dan ook verantwoordelijk voor een groot deel van het traffic naar websites over de hele wereld. Maar nu dient zich een nieuwe speler aan: Whatsapp. Whatsapp? Ja!

Social media is zo populair mede door de enorme groei van mobiel internet. Doordat we via social media alles kunnen delen dat we willen, is dit kanaal verantwoordelijk voor vele bezoekers naar sites en webshops. En naast de social media sites gebruiken maarliefst 400 miljoen mensen Whatsapp om met hun vrienden te communiceren – een test van USA Today bracht aan het licht dat we ook graag via prive chatapps dingen delen.

Delen

De site zette een ‘Deel via Whatsapp’ knop op de site, die vooral populair is onder mobiele gebruikers. Op dit moment zorgt Whatsapp voor bijna twintig (!) procent van alle traffic naar USA Today. Dat is meer nog dan bijvoorbeeld Twitter. De site geeft zelf ook aan verbaasd te zijn over de resultaten. Natuurlijk moeten we afwachten of het geen toevalstreffer is, maar het is al interessant om te weten dat mensen bereid zijn om Whatsapp in te zetten om content te delen.

Ook een knop?

Dat is op dit moment nog wat lastig. Whatsapp biedt zelf nog geen mogelijkheid om zo’n knop te integreren op je webshop, USA Today heeft deze zelf in elkaar gezet. We moeten dus nog even geduld hebben voordat we dit massaal kunnen gaan uitproberen.

Terug naar overzicht