Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

M-commerce trends: 45% nog geen mobiele website

Met de opkomst van smartphones en tablets verandert er veel in het online landschap. Vooral binnen e-commerce zijn er spannende veranderingen: deze zorgen voor de nodige kansen, maar ook voor valkuilen waar veel bedrijven nog niet genoeg over na lijken te denken. Uit een recent onderzoek is namelijk gebleken dat bijna de helft van de bedrijven die online aanwezig zijn, geen mobiele site of app heeft.
 
Het onderzoek werk uitgevoerd door Adobe, dat daarbij de hulp kreeg van meer dan 1.800 online marketeers. Met deze input kon het bedrijf aan de slag gaan om te concluderen dat 45% van de bedrijven die een website online hebben staan, op dit moment nog geen mobiele webshop, website of app heeft. Het is een verrassende uitkomt, aangezien het mobiele verkeer bijna iedere dag toeneemt.
 

Mobiele traffic

E-commerce ziet de invloed van mobiel absoluut groeien. Uit een ander onderzoek (The Search Agency's
State of Paid Search) blijkt dat het verkeer dat vanaf smartphones en tablet op e-commerce sites terecht komt, hevig groeit. In 2012 kwamen er 78% meer bezoekers vanaf smartphones ten opzichte van 2011, en 70% meer bezoekers vanaf tablets. Dit onderzoek is niet in Nederland uitgevoerd, maar het geeft wel aan dat er een opkomende trend gaande is.
 

Thuiswinkel.org

Wat we daar nog even aan kunnen toevoegen is een onderzoek van Blauw Research in opdracht van Thuiswinkel.org, en dat dus wel in Nederland is uitgevoerd. Daaruit komt naar voren dat in de tweede helft van 2012 al ruim 12% van alle (!) online bestellingen in ons land via een mobiel apparaat zijn gedaan. De verwachting van Blauw & Thuiswinkel is dat dit getal in het eerste deel van 2013 nog hoger zal gaan oplopen.
 
Des te meer opvallend dus dat veel bedrijven er nog niet klaar voor lijken te zijn, aangezien mobiel e-commerce een stevige groei doormaakt.
magnifiercrosschevron-down