Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Knab introduceert als eerste bank mobiel iDeal


Knab introduceert iDeal voor mobielKnab
(‘bank’ achterstevoren gespeld) heeft als eerste Nederlandse bank een echte mobiele versie van iDeal gelanceerd. De bank biedt per direct klanten de mogelijkheid om iDeal betalingen per mobiel af te handelen.
 
De enige hobbel is nog dat betalingen boven de 250 euro met een extra beveiliging in de vorm van een reader moeten worden goedgekeurd. Maar met de introductie lijkt mobiel betalen via iDeal er eindelijk te komen, aangezien de andere banken nu niet meer kunnen achterblijven.
 
Alleen ING bood voorheen de mogelijkheid om via mobiel iDeal te gebruiken, al was dat geen extra service: aangezien ING klanten een verificatiecode per SMS ontvangen kan alles gedaan worden zonder extra apparaat als een reader. Andere banken, zoals de Rabobank en ABN Amro hebben nog altijd geen mogelijkheid om deze betalingen te verwerken zonder reader. Wel zijn er verschillende beloften gedaan, maar tot op heden is er niets gelanceerd: Rabobank geeft wel aan dat zij mobiel iDeal in ieder geval dit jaar willen presenteren. Die bank deed al succesvolle tests met Bol.com, maar heeft schijnbaar nog iets meer tijd nodig om alles vlekkeloos te laten werken.
 

Thuiswinkel.org blij

Ook vanuit de brancheorganisatie voor webwinkels in Nederland, Thuiswinkel.org, zal verheugd zijn met het nieuws. Zij hameren er al een tijdje op dat mobiel iDeal nodig is om e-commerce in ons land te laten doorontwikkelen consumenten doen steeds meer aankopen via mobiele apparaten, en daar moeten de betaalsystemen op zijn ingericht. Wanneer de andere banken gaan doorkomen blijft nog even afwachten, maar voor webshops in Nederland is het nieuws van Knab in ieder geval positief.
magnifiercrosschevron-down