Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Het belang van video voor webshop

De afgelopen jaren heeft online video enorm aan populariteit gewonnen. Met de opkomst van platformen als YouTube heeft video een belangrijke plek ingenomen qua content, ook binnen in webshops. Om het belang binnen e-commerce nog eens te onderstrepen, heeft Invodo de belangrijkste feiten verzameld in een infographic.
 
In de visualisatie van die feiten is goed te zien hoe belangrijk video is of kan zijn voor webshops. De belangrijkste zullen we er even uitpikken – het gaat hierbij om data van Amerikaanse shoppers, maar uiteraard kunnen we dit ook naar webwinkels in ons land herleiden, al zullen de cijfers niet exact overeenkomen.
 • 60% van de bezoekers bekijkt een productvideo
  Een groot aantal van de consumenten die een webshop bezoekt, bekijkt een productvideo wanneer deze aanwezig is. Deze geeft achter elkaar flink wat nodige informatie, zonder dat de bezoeker daar zelf naar op zoek moet.
 • 52% van de bezoekers doet eerder een aankoop na zien video
  Net iets meer dan de helft van de bezoekers van webshops heeft meer vertrouwen in een aankoop gekregen na het zien van een productvideo – dat betekent dus dat videocontent als betrouwbaar wordt ontvangen.
 • 2 minuten of zelfs meer
  Wie zegt dat online shoppers geen geduld hebben? Uit de cijfers van Amerikaanse shoppers blijkt dat 3 op de 5 zelfs 2 minuten of meer de tijd neemt om een productvideo te bekijken.
 • 174% meer kans op een aankoop
  Dit cijfer is nog wel het meest indrukwekkend van allemaal: een (online) shopper die naar een productvideo kijkt, zal 174% vaker een aankoop doen dan iemand die alleen naar statische content kijkt.
Al met al zijn het dus cijfers die laten zien dat productvideo’s eigenlijk onmisbaar zijn voor webshops. Zowel eigen content als video’s die openbaar beschikbaar zijn via bijvoorbeeld YouTube zijn in te zetten, waardoor het ook weinig tijd kost om dit toe te voegen.
 
Het belang van video voor webshops
magnifiercrosschevron-down