E-commerce VS groeit jaarlijks 10% de komende 4 jaar

E-commerce VS groeit jaarlijks 10% de komende 4 jaar

In Nederland hebben we niet te klagen wat betreft de groei van online verkoop. Webshops blijven als paddestoelen uit de grond schieten en grote webshops worden alleen maar groter. Maar ook over de grenzen blijft e-commerce stevig doorgroeien, wat weer interessant is voor webshops die over de grens willen kijken. Zo wordt er ook in de VS een stevige groei verwacht.

De online verkoop zal in de Verenigde Staten eind 2018 met 57 procent zijn toegenomen ten opzichte van het jaar 2013. Dat blijkt uit een onderzoek van Forrester naar de groei van e-commerce in het land.
De komende 4 jaar zal er ieder jaar een groei van bijna 10% waar te nemen zijn, en daarmee blijft de Verenigde Staten zich opwerpen als een van de grote landen binnen e-commerce.

Een woordvoerder van Forrester lichtte de resultaten van het onderzoek toe. ‘De groei zal vooral voortkomen uit het vele gebruik van tablets en smartphones als shopapparaat. De zogenoemde digital natives, mensen die zijn opgegroeid met internet, komen nu in de bloei van hun spending years, wat alleen maar meer bijdraagt aan de groei van e-commerce.’

Wat al blijkt uit die uitspraak, is dat mobiel een erg grote rol zal gaan spelen binnen e-commerce. Dat blijkt ook wel uit de opvallende voorspelling van Forrester: in 2018 zal 71% (!) van de online aankopen via mobiel verlopen. Een enorm getal, waar veel mensen op dit moment nog geen voorstelling bij kunnen maken.
Het onderzoek is interessant voor webshops die denken aan internationale uitbreiding. Amerika zal daarbij een van de beloofde landen zijn, en dat zal met deze groeicijfers niet afnemen. Ook het stevige gebruik van mobiel zal veel e-commerce bedrijven achter hun oren doen krabben of ze mobiel al wel een belangrijke plek in de strategie geven – en zo niet, wanneer ze dat moeten gaan doen.

Terug naar overzicht