DHL komt met pakketbussen

DHL komt met pakketbussen

Het bedrijf DHL Parcel, tot voor kort actief onder de naam Selektvracht en nu onderdeel van DHL, gaat het komende jaar de pakketbussen in Nederland introduceren. Het bezorgbedrijf doet dit naar aanleiding van het succes in Duitsland, waar veel mensen gebruik maken van deze manier om gemakkelijk online bestellingen te ontvangen.

Pakketbussen
Pakketbussen zijn brievenbussen voor pakketten. Door de toename in online bestellingen in ons land lopen steeds meer mensen tegen het probleem van bezorgen aan; wanneer zij niet thuis zijn kan de bestelling niet worden afgeleverd – dit wordt dan gedaan bij de buren, of het pakket wordt weer meegenomen om het de volgende dag nogmaals te proberen.

Met deze ‘nieuwe’ oplossing zal dat probleem tot het verleden behoren. De bezorger kan nu gebruik maken van de pakketbus, waar de online bestelling in wordt gedaan. Wanneer de bewoner thuiskomt kan deze het pakket direct pakken.

Kosten
DHL Parcel maakt bekend dat de eerste pakketbussen binnen een jaar geplaatst gaan worden. Het is mogelijk om een dergelijke bus te kopen, maar ook om er eentje te huren tegen een maandelijks bedrag. De kosten voor de koop komt op 99 euro, terwijl de huurprijs 1,99 euro zal zijn.

Retouren
Naast het voordeel bij het bezorgen, zullen de pakketbussen ook dienst gaan doen als oplossing voor het retourneren van webshop bestellingen. Verkeerd gedane bestellingen kunnen gemakkelijk worden opgehaald door webwinkels; het pakket wordt voor de deur in de bus gedaan en door DHL opgehaald.

Het is duidelijk dat deze ontwikkelingen zullen bijdragen aan een nog beter e-commerce klimaat in ons land. Wanneer de problemen bij bezorgen en retourneren worden opgelost zullen meer mensen overgaan tot het bestellen van zaken die nu nog wellicht offline worden gedaan.

Terug naar overzicht