Bitcoin doet haar intrede bij grote e-commerce sites

Bitcoin doet haar intrede bij grote e-commerce sites

Een paar jaar geleden, toen Bitcoin werd opgericht, keek de hele wereld toe en beschouwde het als een initiatief dat nooit een serieuze rol zou kunnen spelen. De afgelopen maanden is de digitale valuta enorm veel in het nieuws geweest, zowel positief als negatief – maar heeft het zich wel degelijk gemeld als serieuze speler in een economie die aan het veranderen is. En vooral e-commerce sites lijken nu massaal de voordelen ervan in te zien.

Langzaamaan is Bitcoin de laatste zes maanden in de ‘mainstream’ terecht gekomen. Dat wil zeggen dat online winkels als TigerDirect, Overstock, Virgin Galactic en NewEgg nu Bitcoin accepteren als een geldig betaalmiddel. Dit zijn in de Verenigde Staten zeer grote spelers, een teken dat Bitcoin nu als valuta wordt geaccepteerd – en nog belangrijker, dat gebruikers hun Bitcoins ook daadwerkelijk kunnen uitgeven.

Vasthouden
Tot een aantal maanden terug was het namelijk een uitdaging om Bitcoins om te zetten in aankopen. De enige optie was om ze te verkopen voor dollars of euro’s tegen een bepaalde wisselkoers en daarmee dus geld kwijt te raken. Dat ze nu direct te besteden zijn zorgt voor een stimulans onder gebruikers – waar ook een flinke groei in blijft zitten. Mensen houden de Bitcoins niet enkel meer vast, maar geven deze ook uit, onder andere op de eerder genoemde shops.

Een groot voordeel voor de webshops die Bitcoin als betaalmiddel accepteren is de uitstraling die Bitcoin met zich meebrengt. Het is jong, inventief en vooruitstrevend. Dat straalt af op de webshop, en is dus ook een belangrijke reden voor de introductie ervan bij bepaalde grote sites. Een ander voordeel is de snelheid waarmee er kan worden afgerekend door de klant, wat de conversie ten goede komt. Al met al een interessante ontwikkeling die we de komende tijd ook in Nederland verder zullen zien opkomen.

 

Terug naar overzicht