Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Bijna helft Nederlandse huishoudens heeft een tablet

De opkomst van mobiel internet zal niemand ontgaan zijn. En die trend lijkt voorlopig door te zetten, het kan zelfs niet lang meer duren totdat mobiel gebruik van websites een groter aandeel heeft dan vaste computers en laptops. Uit een recent onderzoek van het CBS blijkt namelijk dat al bijna de helft van de Nederlandse huishoudens een tablet in huis.

Op dit moment is zo’n 95% van de Nederlandse huishoudens online. Het gebruik van tablets in onze huizen rukt snel op, op dit moment zijn er in 43% van alle Nederlandse huishoudens tablets aanwezig die worden gebruikt voor internettoegang. Het aantal smartphones ligt nog hoger, bijna 7 op de 10 Nederlandse huizen heeft een smartphone in huis die wordt gebruikt voor websites of andere toepassingen via internet.

Het laat zien dat het aandeel van mobiel internet steeds groter wordt. Ook webshops zien die trend uiteraard – meer en meer aankopen worden gedaan via mobiel, nu steeds meer webwinkels worden geoptimaliseerd voor mobiel gebruik.

Desktops

Door de opkomst van mobiele apparaten zoals smartphones en tablet worden de dektops, laptops en PC’s, in hun groei geremd. Steeds minder mensen kopen een vaste computer, wat betekent dat uiteindelijk de mobiele gebruikers in de meerderheid zullen zijn.

Webshops

Ook in e-commerce zet deze ontwikkeling door. Het CBS berekende dat in het eerste half jaar van 2013, een kwart van alle online shoppers weleens een aankoop deed via een mobiel apparaat. De verwachting is dat dit in de tweede helft van dit jaar nog hoger komt te liggen.

Daarbij valt wel op dat de grootte van de bestellingen kleiner zijn. Het aandeel in de totale omzet van e-commerce in Nederland ligt bij mobiel op 11%, de rest komt nog van laptops en PC’s. Maar het is dus maar de vraag hoelang deze verdeling nog in het nadeel van mobiel zal blijven, voor webwinkels is in het ieder geval de noodzaak om mobiel goed bereikbaar te zijn.

magnifiercrosschevron-down