Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Google Glass: nieuwe kansen voor e-commerce?

Google is erg druk met de ontwikkeling van Glass, de bril die een virtuele wereld op ons netvlies gaat leggen. De mogelijkheden die Glass gaat bieden zijn talrijk, maar ook nog niet helemaal bekend. Wel duidelijk is het dat ook e-commerce een grote rol zal gaan spelen, en Ebay is de eerste partij die applicaties zal gaan brengen naar het nieuwe apparaat.
 
De e-commerce gigant werkt momenteel samen met Google aan het betaprogramma, wat inhoudt dat ze samen met andere bedrijven als eerste apps mogen ontwikkelen voor Glass. Ebay geeft aan dat ze klaar willen zijn om haar apps naar Glass te brengen, wanneer deze beschikbaar wordt voor de massa. ‘EBay neemt deel aan het testprogramma van Google Glass en we zijn momenteel de verschillende gebruiksmogelijkheden voor Glass aan het onderzoeken’, vertelt Ebay woordvoerder Amanda Miller.
 
Wat het voor Ebay extra interessant lijkt te maken, is dat het bedrijf op dit moment al apps heeft die de echte wereld samenbrengt met online; zo hebben ze mogelijkheden om producten die gebruikers in etalages van winkels zien, online (via mobiel of desktop) te kopen. Dit kunnen ze uiteraard mooi vertalen naar Glass, en daar willen ze als eerste mee zijn.
 
Het is duidelijk dat Google Glass weer een berg nieuwe mogelijkheden zal gaan brengen voor e-commerce bedrijven. De offline en online wereld zal erdoor gaan samensmelten, iets waar veel retailers nog steeds een probleem mee lijken te hebben – Glass kan daarvoor dus de oplossing zijn. We zullen de komende tijd moeten gaan afwachten wat er allemaal voor ontwikkelingen zullen volgen. Op dit moment staat de releasedatum voor Google Glass over een jaar gepland, of het apparaat dan ook al naar Nederland komt is nog niet helemaal duidelijk.
magnifiercrosschevron-down