Bezorgboxen om toch te bezorgen als klant niet thuis is

Bezorgboxen om toch te bezorgen als klant niet thuis is

Webwinkels hebben het probleem opgelost van naar de winkel moeten gaan om iets te kopen. Maar met iedere oplossing ontstaat ook weer een probleem. Veel webshops zien dat een deel van de bestellingen niet kunnen worden bezorgd omdat de klant niet thuis is, en wanneer dit vaker gebeurt gaat het pakket weer retour – met alle kosten van dien. Kunnen bezorgboxen dit oplossen?

Bezorgbox

Een bezorgbox (er is nog geen officiële term, maar dit klinkt wel goed) is een persoonlijke kluis die aan/in de muur van een huis wordt bevestigd, of bij een locatie in de buurt. Deze kluis is alleen door de eigenaar te gebruiken, en hier kunnen altijd bestellingen worden afgeleverd – daarvoor hoeft dus niemand meer aanwezig te zijn. De afgelopen tijd ontstaan er steeds meer initiatieven die deze methode van bezorgen willen stimuleren, door het aanbieden van deze boxen. Het lijkt er ook op dat Nederland een belangrijke rol in deze ontwikkeling gaat spelen.

Spelers

Zo zien we spelers als Logixbox, Lockbox en De Buren die met een eigen product op de markt komen om dit probleem op te lossen. Zowel Logixbox als Lockbox verkopen deze bezorgboxen die aan huis worden geinstalleerd als een soort brievenbus voor pakketten. Mensen hoeven niet langer thuis te zijn om een bestelling in ontvangst te nemen, en ook afgeven bij de buren hoeft niet meer. De Buren heeft een soortgelijk product maar gaat uit van een verzameling bezorgboxen op een locatie in de buurt. Je huurt een persoonlijke kluis waar je jouw pakketten kunt ophalen.

Voor webshops zijn deze initiatieven een mooie aanwinst. Ze zullen steeds minder kosten hoeven te maken wat betreft de afhandeling van pakketten die niet bezorgd kunnen worden.

Terug naar overzicht