Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Voorkom dat uw nieuwsbrief in spam-filters blijft steken

Als u een e-mail nieuwsbrief verstuurt, plaatst u daar natuurlijk hyperlinks in. Maar wist u dat de kans levensgroot is dat uw nieuwsbrief door spam-filters wordt tegengehouden als u letterlijke URL's (het webadres) gebruikt? Formuleer een link in uw nieuwsbrief daarom niet als bijvoorbeeld webgenerator.nl, maar gebruik een omschrijvende link zoals bijvoorbeeld Bezoek onze website.

Dus niet zo...

maar zo:

Waarom worden e-mail nieuwsbrieven met letterlijke URL's als spam beschouwd?

Misschien kent u het fenomeen 'phishing'. Ongure individuen versturen mails die eruit zien als een mail van bijvoorbeeld uw bank en vragen daarin om vertrouwelijke informatie. In zo'n e-mail staat dan bijvoorbeeld een link als www.ing.nl/profielaanpassing. Net echt, maar in werkelijkheid leidt die link naar een heel ander webadres: u ziet www.zus.nl maar u gaat naar www.zo.nl. Daarom houden veel e-mail programma's en spamfilters e-mails tegen met webadressen die niet overeenkomen met het werkelijke doeladres.

Professionele e-mail marketing programma's (ook ons eigen WebGenerator ProMail) veranderen hyperlinks echter ook. Op die manier kunnen ze de kliks op die links meten, waardoor de verzender de resultaten van zijn e-mail nieuwsbrief kan beoordelen. En daardoor kan uw onschuldige nieuwsbrief zomaar worden tegengehouden door spamfilters. Gelukkig is de oplossing dus eenvoudig: gebruik geen letterlijke URL's, maar omschrijvende linkteksten. Een simpel weetje dat het bereik van uw e-mail nieuwsbrief drastisch kan verhogen!

Automatisch onze blogartikelen in je inbox?

En direct onze handige 10 zoekmachine-tips downloaden? WebGenerator blogt over online marketing, webdesign, e-commerce en nog veel meer. Onze artikelen per e-mail ontvangen zodra we ze plaatsen? Meld je dan hieronder aan en download meteen onze “10 SEO Tips Cheat Sheet“.

Subscription Form (#10)
magnifiercross