Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Wat Twitter kan betekenen voor ondernemers

Ondernemers van Nederland, ik moet iets kwijt. Over kansen. Kansen met een grote K. En wel – op Twitter. Door een gesprek met een ondernemer realiseerde ik me dat het niet iedereen duidelijk is hoeveel Twitter kan betekenen voor hun business. Want nee: Twitter is niet alleen voor pubers die niets beter te doen hebben of consultants die graag belangrijk doen over zichzelf…

Twitter is voor ondernemers:

  • Een manier om je bedrijf een persoonlijk gezicht (stem) te geven Kijk maar eens naar @starbucks en hoe zo’n groot, onpersoonlijk bedrijf menselijk wordt.
  • Een extra kanaal om klantenservice te verlenen. Kijk maar eens hoe @microsofthelps klanten helpt met computerproblemen.
  • Een extra manier om potentiële klanten te informeren over aanbiedingen en ontwikkelingen. Kijk maar eens op hoe Nederlandse lunchketen @lebkov van zich laat horen
  • Een manier om te achterhalen wat jouw potentiële klanten willen, vragen, bezig houdt.Kijk maar eens wat er allemaal gezegd wordt over #koffie.
  • Maar Twitter is vooral een manier om potentiële klanten te vinden en direct te benaderen (je leest het goed!). Bekijk (schaatsenverkoper?) maar eens wie het hebben over #schaatsen, of zoek via http://twitter.grader.com/search op jouw stad, product, of thema en zie de 100 meest populaire twitteraars voor dat onderwerp. Kijk wie zij volgen en doe dat ook, check wie hen volgt en doe dat ook, benader mensen, wordt ‘teruggevolgd’ en bouw een bestand op van jouw doelgroep. Zo simpel is het.

Twitter is: informatie delen

Op Twitter is de regel dat je iedereen kunt benaderen, zolang je iets interessants te zeggen hebt. Mensen vervelende berichten sturen of 'spammen' is uit den boze. Gesprekken aangaan over je bedrijf en je product is wel helemaal geaccepteerd. Het gaat er om, andere mensen te helpen door informatie te delen.

Twitter is: het proberen waard

Twitter is, kortom, het proberen waard. De enige investering is tijd. Jaja, tijd is geld, maar Twitter ook. Dus.

Meer informatie

Meer tips? Zie dit artikel met een praktische uitleg voor beginners op oszinte.com.


Elja DaaeOver onze gastblogger Elja Daae

Elja is een marketing- en business development specialist. Ze werkte o.a. in de telecom, professionele dienstverlening, en was online retailondernemer. Momenteel woont ze in de VS (ook wel: Land van de Onbegrensde Marketingmogelijkheden), waarover ze op haar weblog www.oszinte.com en Twitter (@eljadaae) rapporteert.

Ook geïnteresseerd in een gastrol op webgenerator.nl/blog?
Klik dan hier

Automatisch onze blogartikelen in je inbox?

En direct onze handige 10 zoekmachine-tips downloaden? WebGenerator blogt over online marketing, webdesign, e-commerce en nog veel meer. Onze artikelen per e-mail ontvangen zodra we ze plaatsen? Meld je dan hieronder aan en download meteen onze “10 SEO Tips Cheat Sheet“.

Subscription Form (#10)
magnifiercross