Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

E-book bespreking: 'Help! Wat moet ik met Twitter?' door Rutger Steenbergen

Help! Wat moet ik met Twitter?

"Hebben mensen nog uitleg nodig over Twitter?" Dat was mijn eerste gedachte toen ik op de site van Rutger Steenbergen door zijn altijd interessante blogartikelen over SEO zat te scrollen en mijn aandacht voortdurend werd afgeleid door de niet missen, knipperende banner over zijn nieuwe e-book. Toch maar even doorgeklikt. Die klik leidde naar een onvervalste e-book sales pagina www.twittersucces.nl in Amerikaanse stijl, compleet met bullet-lijstjes argumentenwaarom je het boek meteen moet kopen, testimonials, een bonus-aanbod én een 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie. Hatseflats! Die Rutger kan wel een wervend tekstje schrijven (niet vreemd, met wortels in de journalistiek), dus voor ik het wist had ik de gevraagde 27 eurootjes gekiept en was ik een e-book rijker.

Eerlijk is eerlijk: mijn vooropgezette motivatie om het e-book te kopen was om er een blogartikel over te schrijven, want het leek me een mooi onderwerp voor de lezers van onze blog. En nog eerlijker: door de titel verwachtte ik niet veel nieuws te leren van 'Help? Wat moet ik met Twitter?'. Niet dat ondergetekende zich drie slagen in de rondte twittert, maar de belangrijkste dingen denk ik er toch wel over te weten. En ik schatte het e-book van Rutger, afgaande op titel en cover, in als een soort 'Twitter voor beginners'. Maar dat viel enorm mee.

Twitter-basics

Het e-book begint wel degelijk met basics van Twitter -- basics die natuurlijk ook uitgelegd moeten worden aan iemand die qua Twitter inderdaad in de 'Help!'-modus staat. Overigens haalde ik daar toch ook een mij onbekend feitje uit: begin je een tweet met de gebruikersnaam (@gebruikersnaam) van een mede-Twitteraar (dus als je die persoon als het ware aanspreekt) dan verschijnt die tweet alleen in de tijdlijn van die Twitteraar. Zet je de gebruikersnaam verderop in de tweet, dan verschijnt-ie bij al je volgers. Wist jij het? Ik niet.

Twitter stap voor stap, vanaf de eerste stap

Vanaf het basale begin bouwt Rutger zijn e-book echter rustig verder op en wordt het steeds interessanter. Van de 'knoppentraining' schakelt hij op naar meer diepgaande aspecten. Hoe zet je bijvoorbeeld je Twitter-profiel op, zowel qua omschrijving als qua look & feel? Wat zijn onderwerpen waar je over kunt twitteren? Hoe kun je tijdsefficiënt gebruik maken van Twitter, met behulp van handige (veelal gratis) tools, zodat je niet uren per dag zit te kwetteren (een bekende valkuil)? Wat zijn Twitter do's and don'ts? Hoe meet je het effect van je Twitter-inspanningen? En hoe verhoog je dat effect?

Twitter zakelijk bekeken en beschreven

Rutger legt in z'n e-book de nadruk op het zakelijke aspect van Twitter: je moet er businesswise wel wat mee opschieten en je inspanningen moeten (liefst meetbaar) effect hebben, anders kun je er net zo goed niet aan beginnen. Amen. Dat thema werkt dan ook door in het hele e-book en ik denk dat beginnende en nog-niet-begonnen Twitteraars daar veel aan kunnen hebben.

Lekker leesvoer

Al met al heb ik het e-book in een ruk uitgelezen, daarbij geholpen door Rutgersprettige schrijfstijl. En ben ik op genoeg nieuwe ideeën gekomen om absoluut geen spijt te hebben van deze paar tientjes diepte-investering. Te meer omdat het gratis erbij verkregen bonus e-book "25 Onmisbare Twitter Tools" daarbovenop nog eens een hele mooie opsomming gaf van allerlei interessanteTwitter-tools (grotendeels gratis) waarvan ik minstens de helft nog niet kende.

Conclusie?

Nog nooit getwitterd maar het wel van plan? Of heb je al een Twitter-account maar komt het niet echt van de grond? Dan is 'Help! Wat moet ik met Twitter?' een aanrader. Maar ook de meer gevorderde Twitteraar zal er zich geen buil aan vallen: het zou je waarschijnlijk al gauw een dag kosten om alle Twitter-tools te vinden en uit te proberen die Rutger in het e-book en het gratis bonus e-book overzichtelijk opsomt, inclusief korte omschrijving van wat die tools doen. Dus toe maar, doe maar. Je vindt het e-book op www.twittersucces.nl. Veel leesplezier. En o ja: laat via de comments bij deze blog gerust weten wat je ervan vond als je daar even tijd voor hebt.

Automatisch onze blogartikelen in je inbox?

En direct onze handige 10 zoekmachine-tips downloaden? WebGenerator blogt over online marketing, webdesign, e-commerce en nog veel meer. Onze artikelen per e-mail ontvangen zodra we ze plaatsen? Meld je dan hieronder aan en download meteen onze “10 SEO Tips Cheat Sheet“.

Subscription Form (#10)
magnifiercross