Pinterest: wat kun je er mee?

De afgelopen jaren hebben we veel zien veranderen in het landschap van sociale netwerken. Hyves kwam, Hyves ging weer. Twitter en Facebook kwamen en zijn duidelijk “here to stay”. Ook Google heeft verschillende pogingen gedaan, waarvan de laatste — Google Plus — nu toch echt voet aan de grond lijkt te krijgen. En zo zien we vele sociale netwerken opkomen waarvan sommigen al snel weer verdwijnen maar anderen ook steeds groter worden. Een goed voorbeeld van laatstgenoemde is Pinterest.

Pinterest

Pinterest?

Pinterest is een verzameling van digitale prikborden, om het maar even in het kort beschrijven. De gebruiker maakt een prikbord aan en kan daar content op plaatsen van iedere gewenste website: afbeeldingen, video’s, etc. Hierdoor ontstaat een verzameling, vooral visueel georiënteerdecontent in een bepaalde categorie, die door de gebruiker is verzameld. Deze content wordt door andere gebruikers geliked, of doorgeplaatst op een eigen prikbord.

SEO & bezoekers

Voor veel websites is Pinterest al een bron van bezoekers. Doordat de content op Pinterest wordt voorzien van de originele link, zien we dat populaire afbeeldingen en video’s veel bezoekers opleveren voor de website (of webshop) waar die vandaan komen. Ook op SEO-gebied is Pinterest een interessant kanaal. Doordat er links worden weergegeven hebben de ‘Pins’ een bepaalde waarde voor Google. De zoekmachine ziet bijvoorbeeld ook dat deze worden doorgeplaatst en dus populair en relevant zijn. Het is al langer bekend dat Google social media steeds zwaarder gaat wegen als het gaat om SEO, en Pinterest speelt daar een rol in.

Aan de slag

Heb je een website of webshop met visueel interessante content of opvallende producten? Dan kan starten met Pinterest een leuk experiment zijn. Maak een account aan en laat deze groeien- verspreid de content over verschillende prikborden en zie hoe de bezoekersaantallen groeien. Voorbeelden binnen e-commerce die het bijvoorbeeld goed doen op Pinterest zijn modewinkels, bloemen, accessoires, zelfgemaakte items, kunst, fotografie etc. Kortom: alles wat visueel aantrekkelijk gepresenteerd kan worden. En zo speelt Pinterest handig in op de aloude wijsheid “Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden.”

Automatisch onze blogartikelen in je inbox?

En direct onze handige 10 zoekmachine-tips downloaden?

WebGenerator blogt over online marketing, webdesign, e-commerce en nog veel meer. Onze artikelen per e-mail ontvangen zodra we ze plaatsen? Meld je dan hieronder aan en download meteen onze “10 SEO Tips Cheat Sheet“.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.