Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Nieuwe online initiatieven: begint eer gij al te veel bezint

Online marketing: denken maar vooral ook doenBij WebGenerator bouwen we websites die onze klanten volledig zelf kunnen beheren. Dat houdt ook in dat we opdrachtgevers vaak een "lege" site opleveren die zij vervolgens zelf – op een tijdelijk werkadres – voorzien van structuur en inhoud. Dat maakt de kosten natuurlijk lager: wat je zelf doet, is het eerst verdiend, nietwaar?

Soms zien we echter wel een keerzijde van die medaille: dan willen klanten zo graag "live" met alle, maar dan ook echt álle content, dat het lang duurt voordat de site het werkadres kan verlaten en écht de lucht in mag. Het streven naar perfectie werkt dan blokkerend en een website die qua design en techniek binnen enkele weken al klaar was, blijft nog vele weken, soms zelfs maanden daarna in de startblokken hangen.

Ook op andere manieren zien we in online ambities die hang naar de ideale wereld terugkeren:

  • "We willen wel bloggen maar moeten eerst nadenken over strategie, content, doelgroep en intern commitment."
  • "We gaan pas een nieuwsbrief maken als we een substantiële verzendlijst hebben opgebouwd."
  • "Een webshop maken is een goed idee, maar dan moet die wel meteen real-time gekoppeld zijn met ons ERP-systeem."

Natuurlijk: alle bovenstaande overwegingen zijn legitiem. Maar ze kunnen ook een rem zetten op de ontwikkeling en uitvoering van nieuwe online initiatieven. En in het ergste geval komt van uitstel afstel.

Gewoon maar het diepe in dan?

Dat nou ook weer niet. Maar waarom zou je je nieuwsbrief niet verzenden naar 200 in plaats van 2000 ontvangers? Je doet alvast ervaring op, leert van de nieuwsbriefrapportages en kunt op basis daarvan latere edities verder aanscherpen. Wat betreft bloggen: moeten er echt drie redactievergaderingen en twee correctierondes aan een blogartikel vooraf gaan? Het aardige van een blog is juist het free format karakter en de spontaniteit. En zo’n webshop… waarom niet eerst een goede basis opzetten en dan kijken of het aantal bestellingen verdere investeringen rechtvaardigt?

De moraal

Een blog is geen gedrukt jaarverslag van 100 pagina’s en een webshop is geen winkelpand van steen en cement. Online initiatieven kunnen betaalbaar, klein en gefaseerd worden gestart en gaandeweg worden uitgebouwd en bijgesteld. Blijf denken over online marketing… maar vergeet vooral niet te dóen.

Automatisch onze blogartikelen in je inbox?

En direct onze handige 10 zoekmachine-tips downloaden? WebGenerator blogt over online marketing, webdesign, e-commerce en nog veel meer. Onze artikelen per e-mail ontvangen zodra we ze plaatsen? Meld je dan hieronder aan en download meteen onze “10 SEO Tips Cheat Sheet“.

Subscription Form (#10)
Digital Loyalty Card Program
magnifiercross