Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Online betalen: creditcard en acceptgiro winnen terrein ten opzichte van iDeal

In Nederland zijn er online een handvol betaalmethoden die het meest gebruikt worden. Bij uitstek de meest populaire is iDeal, dat door veel online shoppers als gemakkelijk en veilig wordt gezien. Toch heeft iDeal voor het eerst terrein verloren ten opzichte van creditcard en acceptgiro betalingen.

Er is onderzoek gedaan onder de betalingen in Nederland die via online shops zijn gedaan. Het onderzoek is uitgevoerd door Currence, een betaalprovider die als schakel fungeert bij die betalingen. Zij kwamen tot de opvallende conclusie dat iDeal terrein heeft moeten inleveren ten opzichte van creditcard en acceptgiro (of achteraf betalen).Op dit moment wordt iDeal gebruikt bij 55% van de online aankopen, in januari was dit nog 59%. Het betekent dus dat de afgelopen maanden een daling te zien is, die kan worden veroorzaakt door meerdere factoren.

Veiligheid

Consumenten geven online steeds meer geld uit, maar ze lijken ook wat voorzichtiger te worden. Vooral bij een webwinkel waar een klant nog niet eerder een bestelling heeft geplaatst kiest deze eerder voor achteraf betalen, om zo zekerheid te hebben dat de bestelling enkel hoeft te worden betaald als deze ook geleverd is. Deze trend kan worden veroorzaakt door de enorme groei in het aantal webshops in Nederland de laatste jaren.

Crisis

Ook de crisis zou een oorzaak kunnen zijn van de verschuiving in het type betalingen. Door te kiezen voor achteraf betalen geven consumenten zichzelf het idee dat ze het product nog niet hoeven te betalen, ze geven zichzelf wat meer tijd. Door de crisis zijn mensen terughoudender met het doen van aankopen, en het zou dus goed kunnen dat dit meespeelt in de keuze voor een bepaalde betaalmethode.

Automatisch onze blogartikelen in je inbox?

En direct onze handige 10 zoekmachine-tips downloaden? WebGenerator blogt over online marketing, webdesign, e-commerce en nog veel meer. Onze artikelen per e-mail ontvangen zodra we ze plaatsen? Meld je dan hieronder aan en download meteen onze “10 SEO Tips Cheat Sheet“.

Subscription Form (#10)
magnifiercross