Je e-mail nieuwsbrief op Twitter en Facebook

Sinds vandaag heeft ons e-mail marketing programma WebGenerator ProMail er een functie bij. Nieuwsbrieven kunnen vanaf nu eenvoudig worden voorzien van
social media links. Daardoor kunnen ontvangers de nieuwsbrief direct delen via Twitter en liken op Facebook. Verzenders zelf kunnen de nieuwsbrief na verzending ook delen via een van deze social media. En het mooie is… alle ‘sociale’ resultaten keren terug in de nieuwsbriefstatistieken van ProMail.

Zelf een verzonden nieuwsbrief op Twitter of Facebook plaatsen

Gebruikers van ProMail kunnen, zodra zij hun nieuwsbrief hebben verzonden, deze direct via Facebook of Twitter delen om zo ook hun volgers te bereiken. In de rechterbovenhoek van de statistiekenpagina van elke nieuwsbrief is een nieuwe button ‘Share’ te vinden. Klik daarop en er verschijnt een venster met een korte URL en een Facebook- en Twitter-button. Die buttons brengen je respectievelijk regelrecht naar je Twitter- of Facebook account waar je de link naar je nieuwsbrief, al dan niet na het bewerken van je begeleidend commentaar, direct kunt sharen.

Nieuwsbrief op Twitter en Facebook plaatsen

Nog leuker: laat je lezers je nieuwsbrief sharen

Het bovenstaande is handig, maar nog leuker is het om je nieuwsbrief door de lezers te laten sharen of liken. Daarvoor kun je nu via de editor van ProMail supereenvoudig een Twitter share-button of Facebook like-button invoegen:

 

Twitter button of Facebook like button in je nieuwsbrief

Nog slimmer en handiger is het om de Twitter- en Facebook-buttons gewoon vast in het sjabloon van je nieuwsbrief te laten opnemen (dat doen wij graag voor je). Bijvoorbeeld in de buurt van je ’tell-a-friend’ link, wat natuurlijk een erg logische plek daarvoor is:

Twitter button of Facebook like button in je email nieuwsbrief sjabloon

Een klik op de Facebook like-button opent de nieuwsbrief in een browservenster, met daaroverheen het bekende “Like” dialoogvenstertje van Facebook. Een klik op de Twitter-button brengt de lezer naar Twitter, waar ze de nieuwsbrief via een tweet kunnen delen. De link naar de webversie en het onderwerp van de nieuwsbrief zijn al automatisch in de tweet geplaatst.

Smullen voor statistiekenliefhebbers

Gebruikers van WebGenerator ProMail worden al danig verwend met uitgebreide nieuwsbriefrapportages. En natuurlijk vinden deze nieuwe social functies ook hun weerslag in die statistieken. Na verzending van de nieuwsbrief wordt real-time bijgehouden hoe vaak en door wie de nieuwsbrief is doorgetwitterd, geliked of doorgestuurd via de forward-to-a-friend-functie, en dat allemaal in een overzichtelijk en zeg maar gerust sexy rapportagescherm:

 

Nieuwsbrief statistieken inclusief social media rapportage

We wensen alle gebruikers van WebGenerator ProMail veel plezier met deze nieuwe social features! Nog geen klant bij WebGenerator maar wel geïnteresseerd in onze e-mail marketing tool? Mail ons of bel ons direct: 036 30 200 15. We vertellen je graag meer over ProMail.

Automatisch onze blogartikelen in je inbox?

En direct onze handige 10 zoekmachine-tips downloaden?

WebGenerator blogt over online marketing, webdesign, e-commerce en nog veel meer. Onze artikelen per e-mail ontvangen zodra we ze plaatsen? Meld je dan hieronder aan en download meteen onze “10 SEO Tips Cheat Sheet“.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.