Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Retailers laten kansen mobiele e-commerce veelal liggen

E-commerce vindt plaats op websites, via laptops of desktops. Jarenlang was dat het idee maar dit is tegenwoordig niet meer te stellen. Door de enorme ontwikkelingen die smartphones en tablets hebben doorgemaakt zien we steeds meer groei in mobiel e-commerce, of in het kort m-commerce. GP Bullhound, een adviesbureau in de Verenigde Staten, deed onderzoek onder consumenten en online retailers en kwam tot de conclusie dat er veel kansen liggen voor die retailers maar dat ze die simpelweg niet benutten.

Techniek

Allereerst is het technische gedeelte vaak niet in orde. Mobiele webshops zijn ingewikkeld, hebben geen goede mogelijkheden om af te rekenen of zijn qua layout niet goed te bekijken. Dat zorgt ervoor dat consumenten zich gaan storen en de van de aankoop afzien. Maar liefst 59% van de ondervraagden geeft aan vaker een aankoop via mobiel te doen als de gebruikerservaring beter zou zijn, dat is een interessant gegeven. Daarnaast geeft 36% van die mensen aan dat ze gefrustreerd raken bij het doen van een aankoop via mobiel, maar ze doen het toch. Of daar ook een herhaalaankoop uit zal komen valt te betwijfelen.

Functies

Een mobiel apparaat heeft vele functies die een desktop niet heeft. Je kunt daarbij denken aan locatiebepalingen, camera’s, QR readers etc. Consumenten willen graag zien dat deze functies gebruikt kunnen worden in de mobiele webshop – en waarom ook niet? M-commerce is juist zo interessant door de vele mogelijkheden die smartphones en tablets bieden, webshops kunnen daarmee uitgroeien tot een interactief platform.

Bij het inzetten van m-commerce zal het in eerste instantie dus draaien om de gebruikerservaring – die moet goed zijn. De webshop moet goed worden weergegeven, moet prettig en logisch zijn opgebouwd en vooral ook simpel zijn. De nodige betaalmethoden voor mobiel moeten aanwezig zijn zodat een aankoop doen makkelijker wordt.

Automatisch onze blogartikelen in je inbox?

En direct onze handige 10 zoekmachine-tips downloaden? WebGenerator blogt over online marketing, webdesign, e-commerce en nog veel meer. Onze artikelen per e-mail ontvangen zodra we ze plaatsen? Meld je dan hieronder aan en download meteen onze “10 SEO Tips Cheat Sheet“.

Subscription Form (#10)
magnifiercross