Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Geld verdienen en besparen met bloggen. Véél geld.

Het zal u niet verbazen: als internetbureau bedrijven we ook voor onszelf intensief online marketing. Zoekmachine-marketing speelt daarin een belangrijke rol -- misschien wel de belangrijkste. We weten dan ook hoeveel inspanning het vergt om een paar procentjes meer bezoek naar een website te krijgen. Toch hebben we in de afgelopen maanden met een relatief eenvoudig middel bijna 10% meer bezoekers gegenereerd. Hoe? Bloggen, meneer, bloggen.

We laten de cijfers voor zich spreken. Hieronder ziet u in de eerste grafiek het aantal bezoeken aan onze website in augustus: in totaal een kleine 7.000. Direct daaronder het aantal bezoeken dat direct binnenkwam op een van onze blog-pagina's: iets minder dan 700, ofwel bijna 10% van het totaal.

Totaal aantal bezoeken in augustus:

Aantal bezoeken website WebGenerator -- augustus 2009

Bezoeken direct binnengekomen op een blogpagina:

Meer bezoekers op website door blog

Leuk, maar wat levert het op, qua bottom line?

Nou, denkt u gerust in de orde van grootte van duizenden euro's per maand. Het mes snijdt namelijk aan twee kanten:

  • Opbrengst Kort door de bocht: 10% meer bezoekers = 10% meer leads = 10% new business omzet. Op dat rekensommetje valt het een en andere te nuanceren, maar in grote lijnen klopt het gewoon. Het gaat wat ver om hier onze boekhouding bloot te geven, maar neemt u maar even van mij aan: 10% meer new business, daar wil je wel een paar blog-berichten voor schrijven...
  • Besparing Als we dezelfde aantallen bezoeken via Google Adwords zouden willen genereren, zou dat ons minstens tussen 500 en 1000 euro per maand kosten. Via andere manieren van online adverteren zou het een veelvoud kosten, om van print advertenties (waar WebGenerator overigens sowieso niet aan doet) nog maar te zwijgen.

Kan een blog ook voor u werken?

Wij denken dat veel organisaties geld kunnen verdienen en besparen met bloggen. De kosten zijn laag en wie een paar uurtjes schrijftijd per week wil investeren, zou serieus moeten nadenken over het starten van een blog. En wat die schrijftijd betreft: de meeste blogberichten van WebGenerator worden geschreven terwijl de auteur 's avonds met de laptop op de buik op de bank ligt.

Heeft u al een website bij WebGenerator en wilt u ook een blog in uw website integreren? Aarzel niet en neem contact met ons op. Dat mag natuurlijk ook als u nog geen website bij ons heeft. Dan bouwen we die website gewoon voor u 😉

Automatisch onze blogartikelen in je inbox?

En direct onze handige 10 zoekmachine-tips downloaden? WebGenerator blogt over online marketing, webdesign, e-commerce en nog veel meer. Onze artikelen per e-mail ontvangen zodra we ze plaatsen? Meld je dan hieronder aan en download meteen onze “10 SEO Tips Cheat Sheet“.

Subscription Form (#10)
magnifiercross