Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Veel meer websitebezoekers door te bloggen

Over bloggen zijn we bij WebGenerator nogal enthousiast. Als je het ons vraagt zou iedere ondernemer een blog in zijn/haar website moeten integreren. Maar dat is nog lang niet het geval. Laten we daarom nog eens een lans breken voor bloggen en e.e.a. dit keer onderbouwen met keiharde cijfers uit onze eigen praktijk.

Komt-ie:

Onze blog zorgde in 2010 voor 20% van het bezoek op onze website.

Nou ja, 19,29% om precies te zijn, zie onderstaand screenshot uit onze websitestatistieken, gemeten over het jaar 2010:

Blog in website zorgt voor meer bezoekers

Veel werk? Stel je dan eens voor dat je die groei op een andere manier zou moeten realiseren, bijvoorbeeld door betaalde Google Adwords advertenties. Dat kost je al snel een paar duizend euro per jaar. En als je stopt met Adwords, stopt het bezoek dat je ervan krijgt ook direct. Bloggen draagt echter bij aan een structurele, blijvende verbetering van je aanwezigheid in Google. Ofwel: wie schrijft, die blijft.

"Ja maar, ik weet niet waarover ik moet bloggen..."

Sorry, maar dat is onzin. Denk dan maar wat harder na. Als professional in een bepaald vakgebied heb je altijd kennis die je kunt delen. Wees dan ook niet bang om dat te doen - "geef" die kennis gewoon weg in je blogartikelen, het betaalt zich dubbel en dwars terug.

Weet je het écht niet? Ik wel, daag me maar uit.

Als je nog steeds vindt dat jouw bedrijfsactiviteiten zich niet lenen voor een blog, laat dan een berichtje achter via de commentaarfunctie bij dit blogartikel. Vertel daarin wat je bedrijf doet en waarom je het moeilijk vindt om daarover te bloggen. Dan geef ik je graag een paar ideeën cadeau om mee aan de slag te gaan.

Lees ook eens 5 redenen waarom ieder bedrijf moet bloggen van onze onvolprezen gastblogger Elja Daae (zelf vaste blogger op het gerenommeerde frankwatching.com, dus een echte expert). Of kijk eens naar dit video-interview waarin we recent zelf uit de doeken mochten doen waarom we bloggen zo'n goed idee vinden.

Automatisch onze blogartikelen in je inbox?

En direct onze handige 10 zoekmachine-tips downloaden? WebGenerator blogt over online marketing, webdesign, e-commerce en nog veel meer. Onze artikelen per e-mail ontvangen zodra we ze plaatsen? Meld je dan hieronder aan en download meteen onze “10 SEO Tips Cheat Sheet“.

Subscription Form (#10)
magnifiercross