Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Einde van hosted Magento-versie Magento Go

eBay trekt de stekker uit de “light” versie van Magento, Magento Go. Magento Go is een SaaS versie van de webshop software, waarvan de gratis Community Edition (CE) en betaalde Enterprise Edition (EE) de grote broers zijn. Magento CE en EE hebben samen een aandeel van ca. 30% in de markt voor ecommerce platforms, waarmee Magento de onbetwiste marktleider is. Magento werd in juni 2011 door eBay overgenomen.

Einde Magento Go - Magento Go Alternatief?

Magento Go telt wereldwijd “slechts” 10.000 gebruikers die tot 1 februari 2015 de tijd krijgen om een alternatief te zoeken en hun webshop te migreren naar een ander platform. Dat bericht staat te lezen op de Magento Go productsite, waar ook informatie over migratiemogelijkheden wordt geboden. eBay “adviseert” hierin een overstap naar BigCommerce, een andere Amerikaans ecommerce platform — ongetwijfeld met overeenkomst met BigCommerce als achtergrond.

Magento Go bestaat nog maar 3 jaar en richtte zich primair op de kleinere ecommerce-ondernemer. De webshop software was niet direct vanaf het begin geschikt voor de Nederlandse markt, vooral omdat betaalkoppelingen even op zich lieten wachten. Het aantal webshops in Nederland op basis van Magento Go is ons niet bekend, maar waarschijnlijk niet al te groot.

Toch zal het nieuws van de beëindiging van Magento Go ook een aantal Nederlandse shop-owners onaangenaam verrast hebben. Het door eBay geadviseerde alternatief BigCommerce is een in Nederland niet erg bekend platform en geen voor de hand liggende keuze.

Een overstap naar de Community Edition van Magento lijkt logischer maar zal voor veel kleine webshop-eigenaren hoge kosten met zich meebrengen die ze tot dan toe niet gewend waren. Hoewel die versie gratis is, is het nauwelijks een “doe-het-zelf webshop” te noemen zoals Magento Go: veelal zal de ondersteuning van een gespecialiseerd internetbureau nodig zijn voor een goede implementatie. Andere alternatieven zijn SaaS ecommerce platforms van Nederlandse bodem zoals bijvoorbeeld SEOshop.

Op zoek naar een alternatief voor Magento Go?

Draait jouw webshop op Magento Go en ben je op zoek naar een alternatief? WebGenerator implementeert webshops op basis van Magento Community EditionSEOshop en WordPress/WooCommerce. Wellicht kunnen we je helpen.

Neem gerust contact met ons op als je hier vragen over heeft: mail ons of bel 036 30 200 15.

Automatisch onze blogartikelen in je inbox?

En direct onze handige 10 zoekmachine-tips downloaden? WebGenerator blogt over online marketing, webdesign, e-commerce en nog veel meer. Onze artikelen per e-mail ontvangen zodra we ze plaatsen? Meld je dan hieronder aan en download meteen onze “10 SEO Tips Cheat Sheet“.

Subscription Form (#10)
magnifiercross