Vrijblijvende kostenindicatie? Bel gewoon even: (+31) 085 060 3603

Hoe verbeter je de betrouwbaarheid van je webshop?

Wat zijn de twee factoren die meespelen bij een online aankoop? Bezoekers hebben een product op het oog dat ze graag willen hebben, en ze hebben er vertrouwen in dat de webwinkel waar ze dat product bestellen deze netjes en snel thuis zal afleveren. Vertrouwen hebben in een webshop is dus van groot belang. Hoe zorg je ervoor dat bezoekers jouw webshop vertrouwen?

Het begint allemaal met de uitstraling van de webshop, die moet in orde zijn. We hebben het dan over het design, de teksten die in goed Nederlands geschreven zijn, afbeeldingen van hoge kwaliteit en ga zo maar door. Daarnaast zijn er nog een aantal elementen die zwaar wegen voor bezoekers.

Het 'verhaal' achter je webshop

Het belang van een ‘over ons’ pagina wordt nog weleens onderschat. Er wordt veel waarde gehecht aan het (kunnen) lezen van het verhaal achter een webshop. Hoe is het ontstaan? Waar komt de passie voor de producten vandaan? Wie heeft de webshop opgericht (met foto!)? Investeer tijd in deze pagina, dat zal zich terugverdienen!

Wees transparant

Jij weet alles van de klant, dus waarom mogen ze niet weten wie jij bent? Zorg voor transparantie – het geeft de bezoekers een goed gevoel wanneer ze weten met wie ze zaken doen. Gebruik bijvoorbeeld de contactpagina als logische plaats voor de adresgegevens van je webshop. Soms zijn webshops huiverig om deze informatie te delen maar dit is wel degelijk nodig en zelfs wettelijk verplicht, vermeldt er desnoods bij dat het een postadres betreft.

Ook verschillende mogelijkheden om contact op te nemen moeten aanwezig zijn. Heb je een contactformulier op de webshop staan? Plaats daar ook een e-mailadres bij dat gebruikt kan worden. En een telefoonnummer geeft ook de nodige rust; als klant van een webshop weet je dat je kunt bellen wanneer er onverwachts toch iets niet goed gaat.

Zomaar wat aanpassingen die ervoor zorgen dat bezoekers meer vertrouwen hebben in je webshop. Meer vertrouwen = meer omzet!

Automatisch onze blogartikelen in je inbox?

En direct onze handige 10 zoekmachine-tips downloaden? WebGenerator blogt over online marketing, webdesign, e-commerce en nog veel meer. Onze artikelen per e-mail ontvangen zodra we ze plaatsen? Meld je dan hieronder aan en download meteen onze “10 SEO Tips Cheat Sheet“.

Subscription Form (#10)
magnifiercross